Energiapolar edistämään aurinkosähköä

ti 6. kesäkuuta 2017 15.00.00

 Molempien yhtiöiden toiminnan pääpaino on Lapissa. Siksi yhteistyö on luontevaa ja tukee molempien strategiaa lappilaisena toimijana. Yhteistyö takaa Energiapolarin sähköasiakkaille 10% alennuksen kotitalouksien aurinkosähköjärjestelmistä.

Aurinkosähköjärjestelmien suosio on kasvanut ja jatkaa kasvuaan paneelien ja komponenttien hintatason laskun myötä. Myös takaisinmaksuajat ovat lyhentyneet, mutta siltikin nykyisellä sähkön hintatasolla puhutaan vähintään 10 vuoden kuoletusajoista. Paneelien tuotto riippuu hyvin paljon paikkakunnasta ja kiinteistöstä, muun muassa katon kaltevuudesta ja paneelien suuntauksesta suhteessa aurinkoon.

Aurinkosähköjärjestelmä mitoitetaan karkeasti nykyisen sähkönkulutuksen perusteella. Energiapolarin ja Lapin Akkumaailman yhteistyön kautta tavallisen pientalon aurinkosähköpaketti asennettuna maksaa halvimmillaan noin 3 500 – 4 000 euroa. Aurinkopaketin hintahaarukka kasvaa muun muassa sen mukaan, montako paneelia katolle mahtuu. Suuren ja paljon sähköä kuluttavan omakotitalon kohdalla hintahaarukka on noin 9 000 – 12 600 euroa.

Suurimman hyödyn aurinkosähköasiakas saa silloin, kun pystyy käyttämään kaiken tuotannon itse omassa kiinteistössään. Joskus tulee kuitenkin aikoja, jolloin paneeleista tulee ylituotantoa. Energiapolar ostaa omilta asiakkailtaan kaiken ylituotannon tunnin tarkkuudella, joten hukkaan ylituotanto ei mene. Tuotannon määrä näkyy asiakkaan sähkölaskulla eriteltynä tuotantomääränä ja euroina.

Lisätietoja:

Energiapolar Oy, Päivi Alaoja, p. 040 5067411

www.energiapolar.fi/aurinkopaneelit

Lapin Akkumaailma Oy, Petri Rautionaho, p. 040 7347 400

www.lapinakkumaailma.fi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Taltuta tulinen nokkonen hauduttamalla

Lähi- ja luomuruoat ovat trendikkäitä. Siitä voi pistää vielä askeleen paremmaksi talttumalla tulinen ja luonnonvarainen kotipihan nokkonen hauduttamalla. Sähköliedellä saa valmistettua monenlaisia nokkosherkkuja.

Lue lisää

Varmista mökkihormien kunto

Mökin ja saunan hormin kunto on hyvä varmistaa vuosittain. Älä kuitenkaan lankea ilmaisia tarkastuksia ja mahdollisesti ylihintaisia korjauksia kauppaavien helppoheikkien ansaan.

Lue lisää

Puhtaat matot kesän juhliin

Mattojen pesu ei suinkaan ole niin rankkaa kuin ennen muinoin. Sähkökäyttöiset painepesurit helpottavat kummasti pesijän työmäärää. Ja parhaimpia kodin tuoksuja ovat puhtaat ja raikkaat matot.

Lue lisää