Ilmanvaihdon kevätpuhdistus raikastaa sisäilmaa

to 27. huhtikuuta 2017 14.36.00Ilmanvaihdon suodattimet

• Katkaise ilmanvaihtokoneen virta ja varmista, ettei kukaan vahingossa pääse käynnistämään konetta puhdistuksen aikana.
• Tarkista koneeseen tulevan ulkoilman ja huoneista poistettavan ilman suodattimien puhtaus.
• Vaihda likaantuneet suodattimet.
o Vaihtoväli kannattaa pitää riittävän lyhyenä, sillä likaantuminen aiheuttaa ilman virtaukselle vastusta, joka vähentää ilman vaihtumista asunnossa ja nostaa energiankulutusta.

Ilmanvaihtokoneiden levylämmönsiirtimen puhdistus

• Irrota ilmanvaihtokoneen levylämmönsiirrin valmistajan ohjeiden mukaan ja pese se vedellä laimennetulla astianpesuaineella.
• Huuhtele runsaalla vedellä.
• Pese myös ilmanvaihtokoneen sisäpuoliset pinnat.
• Kuivaa lämmönsiirtimen ulkopinnat ja asenna siirrin takaisin paikoilleen.

Jos huoneistossa on vain koneellinen poisto, korvausilmasäleikköjen puhdistus ja niiden suodattimien vaihto riittävät kevättoimiksi.

Poistoilman venttiilien puhdistus

• Irrota pyöreät, lautasmalliset venttiilit pyörittämällä niitä ulkokehältä.
o Älä muuta keskiosan asentoa.
o Pese venttiilin pinnat miedolla saippuavedellä.
o Laita venttiili takaisin.
- Ole tarkkana, ettet vahingossa muuta keskiosan asentoa, jos venttiilejä ei ole lukittu.


Näillä kevättoimilla huoneilman laatu paranee selvästi. Ja jos oikeiden suodattimien hankinta tai ilmanvaihtokoneen avaaminen tuntuvat hankalilta asioilta, niin kannattaa kääntyä LVI-ammattilaisen puoleen.

Lämmöntalteenotto kannattaa pitää toiminnassa, kunnes lämmityskausi päättyy. Muista kuitenkin kytkeä se pois toiminnasta lämmityskauden päättyessä, jotta saat tuloilman pidettyä viileämpänä kesällä.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Taltuta tulinen nokkonen hauduttamalla

Lähi- ja luomuruoat ovat trendikkäitä. Siitä voi pistää vielä askeleen paremmaksi talttumalla tulinen ja luonnonvarainen kotipihan nokkonen hauduttamalla. Sähköliedellä saa valmistettua monenlaisia nokkosherkkuja.

Lue lisää

Varmista mökkihormien kunto

Mökin ja saunan hormin kunto on hyvä varmistaa vuosittain. Älä kuitenkaan lankea ilmaisia tarkastuksia ja mahdollisesti ylihintaisia korjauksia kauppaavien helppoheikkien ansaan.

Lue lisää

Puhtaat matot kesän juhliin

Mattojen pesu ei suinkaan ole niin rankkaa kuin ennen muinoin. Sähkökäyttöiset painepesurit helpottavat kummasti pesijän työmäärää. Ja parhaimpia kodin tuoksuja ovat puhtaat ja raikkaat matot.

Lue lisää