Kodinkoneiden kevätsiivous

pe 5. toukokuuta 2017 13.33.00Nyt on hyvä aika tarttua pölynimuriin ja vetäistä kylmälaite ulos seinästä ja imuroida se huolella takaa ja samalla siistiä sen alta lattialle kertyneet pölyt. Samalla kannattaa varmistaa, että ilma pääsee kulkemaan hyvin kylmälaitteen takaa. Nämä toimet vähentävät energiankulutusta.

Jos kylmälaitteet ovat jääneet talvella sulattamatta ja puhdistamatta sisältä, kannattaa tämä tehdä nyt kun meille on luvassa viileämpiä ilmoja ja esimerkiksi pakasteet säilyvät hetken ulkona suojattuna sulamatta. Näin kylmälaitteet kestävät lämpimän kauden suuremman rasituksen ja kuluttavat vähemmän energiaa.

Kannattaa puhdistaa myös pyykin- ja astianpesukoneet niihin kertyneistä saostumista. Saostumat irtoavat tehokkaasti sitruunahappopesulla tai kaupasta valmiina tähän käyttötarkoitukseen saatavilla pesuaineilla. Muistathan myös puhdistaa roska- ja nukkasihdit säännöllisesti. Puhtaalla koneella saadaan puhdas pesutulos ja energiankulutus on mahdollisimman pientä.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Taltuta tulinen nokkonen hauduttamalla

Lähi- ja luomuruoat ovat trendikkäitä. Siitä voi pistää vielä askeleen paremmaksi talttumalla tulinen ja luonnonvarainen kotipihan nokkonen hauduttamalla. Sähköliedellä saa valmistettua monenlaisia nokkosherkkuja.

Lue lisää

Varmista mökkihormien kunto

Mökin ja saunan hormin kunto on hyvä varmistaa vuosittain. Älä kuitenkaan lankea ilmaisia tarkastuksia ja mahdollisesti ylihintaisia korjauksia kauppaavien helppoheikkien ansaan.

Lue lisää

Puhtaat matot kesän juhliin

Mattojen pesu ei suinkaan ole niin rankkaa kuin ennen muinoin. Sähkökäyttöiset painepesurit helpottavat kummasti pesijän työmäärää. Ja parhaimpia kodin tuoksuja ovat puhtaat ja raikkaat matot.

Lue lisää