Kodinkoneiden kevätsiivous

pe 5. toukokuuta 2017 13.33.00Nyt on hyvä aika tarttua pölynimuriin ja vetäistä kylmälaite ulos seinästä ja imuroida se huolella takaa ja samalla siistiä sen alta lattialle kertyneet pölyt. Samalla kannattaa varmistaa, että ilma pääsee kulkemaan hyvin kylmälaitteen takaa. Nämä toimet vähentävät energiankulutusta.

Jos kylmälaitteet ovat jääneet talvella sulattamatta ja puhdistamatta sisältä, kannattaa tämä tehdä nyt kun meille on luvassa viileämpiä ilmoja ja esimerkiksi pakasteet säilyvät hetken ulkona suojattuna sulamatta. Näin kylmälaitteet kestävät lämpimän kauden suuremman rasituksen ja kuluttavat vähemmän energiaa.

Kannattaa puhdistaa myös pyykin- ja astianpesukoneet niihin kertyneistä saostumista. Saostumat irtoavat tehokkaasti sitruunahappopesulla tai kaupasta valmiina tähän käyttötarkoitukseen saatavilla pesuaineilla. Muistathan myös puhdistaa roska- ja nukkasihdit säännöllisesti. Puhtaalla koneella saadaan puhdas pesutulos ja energiankulutus on mahdollisimman pientä.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Sopivan lampun löytäminen

Valolähteet ovat muuttuneet. Enää ei lamppuja hankittaessa tuijoteta watteja vaan lumeneita (lm), jotka kuvaavat lampusta saatavaa valon määrää. Led-lamput ovat pitkäikäisiä ja energiataloudellisia, mutta muitakin vaihtoehtoja on tarjolla.

Lue lisää

Herkulliset ja helpot uuniomenat

Nyt kannattaa hyödyntää syksyn sato kaikin tavoin. Aina ei kuitenkaan oma sato riitä ja silloin vain kaupan kautta kotiin. Herkulliset uuniomenat maistuvat illanistujaisissa ja kotiväelle. Valmistus käy kätevästi uunissa.

Lue lisää

Valitse koululaisen huoneeseen riittävä ja häikäisemätön valaistus

Pienet ja isommatkin koululaiset ovat jo aloittaneet lukuvuotensa. Uusien koulutarvikkeiden lisäksi on hyvä muistaa pimenevät syysillat ja hyvän valaistuksen merkitys opinahjoissa ahertajille.

Lue lisää