Kodinkoneiden kevätsiivous

pe 5. toukokuuta 2017 13.33.00Nyt on hyvä aika tarttua pölynimuriin ja vetäistä kylmälaite ulos seinästä ja imuroida se huolella takaa ja samalla siistiä sen alta lattialle kertyneet pölyt. Samalla kannattaa varmistaa, että ilma pääsee kulkemaan hyvin kylmälaitteen takaa. Nämä toimet vähentävät energiankulutusta.

Jos kylmälaitteet ovat jääneet talvella sulattamatta ja puhdistamatta sisältä, kannattaa tämä tehdä nyt kun meille on luvassa viileämpiä ilmoja ja esimerkiksi pakasteet säilyvät hetken ulkona suojattuna sulamatta. Näin kylmälaitteet kestävät lämpimän kauden suuremman rasituksen ja kuluttavat vähemmän energiaa.

Kannattaa puhdistaa myös pyykin- ja astianpesukoneet niihin kertyneistä saostumista. Saostumat irtoavat tehokkaasti sitruunahappopesulla tai kaupasta valmiina tähän käyttötarkoitukseen saatavilla pesuaineilla. Muistathan myös puhdistaa roska- ja nukkasihdit säännöllisesti. Puhtaalla koneella saadaan puhdas pesutulos ja energiankulutus on mahdollisimman pientä.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Koti kesäkuntoon

Nyt on viimeistään aika virittää kodin tekniset laitteet kesäkuntoon. Tarpeettomat lämmitysjärjestelmät ja -laitteet kytketään pois päältä talven jäljiltä ja sadevedenpoiston toimivuus tarkastetaan.

Lue lisää

Tehdään ruoanlaitosta lasten kanssa leikkiä

Suurin osa lapsista osallistuu mielellään leipomiseen ja ruoanlaittoon. Silloin he saavat luvan käyttää käsiään ja sotkea keittiössä. Tilaa luovuudelle on runsaasti. Yhdessä puuhailu on hauskaa, ja konkreettisen tuloksen aikaansaaminen tuntuu hienolta.

Lue lisää

Vapun suolapalat kätevästi sauvasekoittimella

Kohta on nakkien ja perunasalaatin aika. Siis tänäkin vuonna? Ehkä vaihteeksi voisi tehdä jotain muuta pientä suolapalaa – lohileipiä, avokadoleipiä tai vaikkapa sillimurskaleipiä talon tapaan.

Lue lisää