Pidennä mökkikautta sähköistyksellä

ma 28. elokuuta 2017 10.07.00

Kesämökin sähköistys tai sähköistyksen parantaminen kannattaa aloittaa palkkaamalla ammattitaitoinen sähkösuunnittelija. Kun on kertonut omat toiveet ja tarpeet, osaa ammattilainen tehdä sähkösuunnitelman, joka täyttää toiveet ja jossa varaudutaan myös tuleviin tarpeisiin.

Kannattaa esimerkiksi muistaa, että pian vapaa-ajan asunnolle saatetaan huristella sähköautolla. Silloin on mukavaa, että pihalta löytyy kunnon latauspiste. Muutenkin piha on vapaa-ajanasunnolla tila, joka pitää huomioida sähköistyksessä. Sopiva valaistus kulkureiteille on turvallisuutta ja komeiden luonnon yksityiskohtien valaisu energiatehokkailla ledeillä nostaa tunnelmaa ja tuo luonnin pimeällä lähemmäs.

 

Huomaamattomat apulaiset

Kodinkoneet ja vesipumput toimivat huomaamattomasti taustalla, kun perhe ja ystävät saavat nauttia lämmöstä, valosta ja viihteestä. Laitteille, latureille ja lukulampuille löytyy aina vapaita pistorasioita, eikä pölyä kerääviä jatkojohtoja enää tarvita, kun sähköistys on tehty suunnitelmallisesti.

Sähköllä on monta tehtävää myös pihapiirissä, sillä sähkötyökalujen vaivaton käyttömahdollisuus sekä turvallisuutta ja näyttävyyttä lisäävä ulkovalaistus ovat tätä päivää.

Syksyn säänvaihtelut eivät haittaa, kun käytössä ovat terassilämmittimet, hyvin varustettu ulkokeittiö ja paljon valoa. Talvella mieltä rauhoittaa kummasti, kun autopaikalla on turvallinen, ajastimella varustettu sähkötolppa autonlämmitystä varten.Suunnittele sähköasentajan kanssa

Vielä ehtii lisätä ja parantaa sähköistystä, sillä maa on pitkään sulaa ja mökkikautta mukavasti jäljellä. Sähkömies kannattaa kutsua paikalle saman tien ja suunnitella sähköistystä yhdessä, jos sähkösuunnittelijaa ei halua palkata.

Sähköasentaja tuntee turvallisuutta koskevat säännökset sekä laajan, ainoastaan ammattilaisten ulottuvilla olevan sähkötarvikevalikoiman. Sieltä löytyvät näyttävimmät valaisimet ja muut Suomen olosuhteisiin suunnitellut ja testatut tuotteet.

Sähköasentajan kautta toimimalla saat myös tavarantoimittajan myöntämän STUL-takuun. Siksi sähköasennustarvikkeita ja -laitteita ei suositella itse hankittavaksi rautakaupasta, saati ulkomaisesta nettikaupasta.

Voit itse valmistella asennusta lapiotöin. Sähköasentaja kertoo maakaapelin oikean syvyyden tai suojaustavan esimerkiksi kivisessä maastossa. Sähköasentaja tuo tullessaan kaikki asennustarvikkeet ja tekee asennustyön alusta loppuun. Lisäksi hän antaa asennuksista dokumentit sekä verotusta varten kotitalousvähennykseen oikeuttavan kuitin.

Lähialueen sähköurakoitsijoiden yhteystiedot saa helpoiten sähköistysalan yhteisestä Löydä sähkömies -verkkopalvelusta www.löydäsähkömies.fi

Tutustu oheiseen videoon.

Kuvat ja video: STUL ry

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Sopivan lampun löytäminen

Valolähteet ovat muuttuneet. Enää ei lamppuja hankittaessa tuijoteta watteja vaan lumeneita (lm), jotka kuvaavat lampusta saatavaa valon määrää. Led-lamput ovat pitkäikäisiä ja energiataloudellisia, mutta muitakin vaihtoehtoja on tarjolla.

Lue lisää

Herkulliset ja helpot uuniomenat

Nyt kannattaa hyödyntää syksyn sato kaikin tavoin. Aina ei kuitenkaan oma sato riitä ja silloin vain kaupan kautta kotiin. Herkulliset uuniomenat maistuvat illanistujaisissa ja kotiväelle. Valmistus käy kätevästi uunissa.

Lue lisää

Valitse koululaisen huoneeseen riittävä ja häikäisemätön valaistus

Pienet ja isommatkin koululaiset ovat jo aloittaneet lukuvuotensa. Uusien koulutarvikkeiden lisäksi on hyvä muistaa pimenevät syysillat ja hyvän valaistuksen merkitys opinahjoissa ahertajille.

Lue lisää