Säästä energiaa helposti ensi kesään asti

pe 25. elokuuta 2017 12.05.00


Ulkoilma nousee edelleen ainakin päivisin siedettäviin lukemiin. Nyt on juuri sopiva aika avata ikkunat ja ovet ja tarkastaa niiden tiivisteiden kunto. Huonot tiivisteet kannattaa vaihtaa uusiin ja huonosti tiivistävät kohdat korjata kuntoon.

Hyvät ikkuna- ja ovitiivisteet pitävät lämpimän ilman sisällä ja estävät kylmän ilman pääsyn sisälle. Sisään valuva kylmä ilma saa usein lattiat tuntumaan kylmiltä ja vedon tunne saattaa varsinkin tuulisella säällä mennä luihin ja ytimiin.

Kun lämmitysjärjestelmä joutuu turhaan lämmittämään ikkunoiden ja ovien välistä sisälle valuvaa ilmaa, kuluu energiaa huomattavasti enemmän koko kylmän kauden ajan.


Tarkasta myös ilmanvaihto ja lämmityslaitteet

Syksyn edetessä siirretään myös ilmanvaihtokojeisto kesäasennosta takaisin talviasentoon. Jos ilmanvaihtolaitteen toiminta on epäselvää, kannattaa lukea käyttöohjeet tai kysyä asian paremmin tietävältä.

On myös hyvä varmistaa termostaattien ja lämmittiminen toimivuus. Nyt ehtii vielä tehdä tarvittavat säädöt ja korjaukset rauhassa.

Kuva: Scanstockphoto

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Sopivan lampun löytäminen

Valolähteet ovat muuttuneet. Enää ei lamppuja hankittaessa tuijoteta watteja vaan lumeneita (lm), jotka kuvaavat lampusta saatavaa valon määrää. Led-lamput ovat pitkäikäisiä ja energiataloudellisia, mutta muitakin vaihtoehtoja on tarjolla.

Lue lisää

Herkulliset ja helpot uuniomenat

Nyt kannattaa hyödyntää syksyn sato kaikin tavoin. Aina ei kuitenkaan oma sato riitä ja silloin vain kaupan kautta kotiin. Herkulliset uuniomenat maistuvat illanistujaisissa ja kotiväelle. Valmistus käy kätevästi uunissa.

Lue lisää

Valitse koululaisen huoneeseen riittävä ja häikäisemätön valaistus

Pienet ja isommatkin koululaiset ovat jo aloittaneet lukuvuotensa. Uusien koulutarvikkeiden lisäksi on hyvä muistaa pimenevät syysillat ja hyvän valaistuksen merkitys opinahjoissa ahertajille.

Lue lisää