Vaikuta sähkölaitteiden hankinnalla energiankulutukseesi

pe 30. kesäkuuta 2017 11.10.00


Sähkölaitteita kannattaa hankkia vain tarpeeseen – monia laitteita voi vuokrata tai lainata käytön ajaksi. Mikäli päädyt laitteen ostamiseen, satsaa laatuun, kestävyyteen, ympäristöystävällisiin materiaaleihin ja energiatehokkuuteen. Esimerkiksi kylmälaitteiden kulutuksissa voi olla suuriakin eroja. Jos uusit kylmälaitteita ennen syksyn pakastuskautta, panosta energiatehokkaimpiin malleihin. Osta laadukkaita tuotteita ja laitteita, joita voidaan huoltaa ja korjata.

Tutustu huolellisesti laitteen käyttöohjeeseen. Se tarjoaa yksityiskohtaista tietoa energiansäästömahdollisuuksista sekä vinkkejä ja ohjeita, joiden avulla käytät laitetta luotettavasti ja turvallisesti. Asentamalla, käyttämällä ja huoltamalla laitetta oikein lisäät sen käyttövuosia.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Sopivan lampun löytäminen

Valolähteet ovat muuttuneet. Enää ei lamppuja hankittaessa tuijoteta watteja vaan lumeneita (lm), jotka kuvaavat lampusta saatavaa valon määrää. Led-lamput ovat pitkäikäisiä ja energiataloudellisia, mutta muitakin vaihtoehtoja on tarjolla.

Lue lisää

Herkulliset ja helpot uuniomenat

Nyt kannattaa hyödyntää syksyn sato kaikin tavoin. Aina ei kuitenkaan oma sato riitä ja silloin vain kaupan kautta kotiin. Herkulliset uuniomenat maistuvat illanistujaisissa ja kotiväelle. Valmistus käy kätevästi uunissa.

Lue lisää

Valitse koululaisen huoneeseen riittävä ja häikäisemätön valaistus

Pienet ja isommatkin koululaiset ovat jo aloittaneet lukuvuotensa. Uusien koulutarvikkeiden lisäksi on hyvä muistaa pimenevät syysillat ja hyvän valaistuksen merkitys opinahjoissa ahertajille.

Lue lisää