Energiapolar edistämään aurinkosähköä

ti 6. kesäkuuta 2017 15.00.00

 Molempien yhtiöiden toiminnan pääpaino on Lapissa. Siksi yhteistyö on luontevaa ja tukee molempien strategiaa lappilaisena toimijana. Yhteistyö takaa Energiapolarin sähköasiakkaille 10% alennuksen kotitalouksien aurinkosähköjärjestelmistä.

Aurinkosähköjärjestelmien suosio on kasvanut ja jatkaa kasvuaan paneelien ja komponenttien hintatason laskun myötä. Myös takaisinmaksuajat ovat lyhentyneet, mutta siltikin nykyisellä sähkön hintatasolla puhutaan vähintään 10 vuoden kuoletusajoista. Paneelien tuotto riippuu hyvin paljon paikkakunnasta ja kiinteistöstä, muun muassa katon kaltevuudesta ja paneelien suuntauksesta suhteessa aurinkoon.

Aurinkosähköjärjestelmä mitoitetaan karkeasti nykyisen sähkönkulutuksen perusteella. Energiapolarin ja Lapin Akkumaailman yhteistyön kautta tavallisen pientalon aurinkosähköpaketti asennettuna maksaa halvimmillaan noin 3 500 – 4 000 euroa. Aurinkopaketin hintahaarukka kasvaa muun muassa sen mukaan, montako paneelia katolle mahtuu. Suuren ja paljon sähköä kuluttavan omakotitalon kohdalla hintahaarukka on noin 9 000 – 12 600 euroa.

Suurimman hyödyn aurinkosähköasiakas saa silloin, kun pystyy käyttämään kaiken tuotannon itse omassa kiinteistössään. Joskus tulee kuitenkin aikoja, jolloin paneeleista tulee ylituotantoa. Energiapolar ostaa omilta asiakkailtaan kaiken ylituotannon tunnin tarkkuudella, joten hukkaan ylituotanto ei mene. Tuotannon määrä näkyy asiakkaan sähkölaskulla eriteltynä tuotantomääränä ja euroina.

Lisätietoja:

Energiapolar Oy, Päivi Alaoja, p. 040 5067411

www.energiapolar.fi/aurinkopaneelit

Lapin Akkumaailma Oy, Petri Rautionaho, p. 040 7347 400

www.lapinakkumaailma.fi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Nauti herkullisista uunijuureksista

Edullisesti ja helposti terveellistä. Kuulostaa jo melkein liian hyvältä. Täyteläisen maukkaat uunijuurekset ja vihannekset valmistuvat nopeasti uunissa pääruoaksi tai lisukkeiksi.

Lue lisää

Nyt on näyttävien valaisinten aika

Tuntuuko siltä, ettei tänä vuonna oikeaa kesää ollutkaan ja että syksy tuli ajatusta nopeammin? Kodin sisustajalle ja kotona viihtyjälle syksy on kuitenkin tunnelmallista aikaa. Trendeistä voi kukin ammentaa itselle sopivan sisustuksen ja aina voi luoda myös omat trendit.

Lue lisää

Silittämällä siistiä

Tekstiilien hoitaminen on helpottunut uusien ja helppohoitoisten materiaalien myötä, mutta silitysraudalla ja laudalla on yhä paikkansa. Uudet ja kauniit silitysraudat suorastaan houkuttelevat silityspuuhiin.

Lue lisää