Ilmanvaihdon kevätpuhdistus raikastaa sisäilmaa

to 27. huhtikuuta 2017 14.36.00Ilmanvaihdon suodattimet

• Katkaise ilmanvaihtokoneen virta ja varmista, ettei kukaan vahingossa pääse käynnistämään konetta puhdistuksen aikana.
• Tarkista koneeseen tulevan ulkoilman ja huoneista poistettavan ilman suodattimien puhtaus.
• Vaihda likaantuneet suodattimet.
o Vaihtoväli kannattaa pitää riittävän lyhyenä, sillä likaantuminen aiheuttaa ilman virtaukselle vastusta, joka vähentää ilman vaihtumista asunnossa ja nostaa energiankulutusta.

Ilmanvaihtokoneiden levylämmönsiirtimen puhdistus

• Irrota ilmanvaihtokoneen levylämmönsiirrin valmistajan ohjeiden mukaan ja pese se vedellä laimennetulla astianpesuaineella.
• Huuhtele runsaalla vedellä.
• Pese myös ilmanvaihtokoneen sisäpuoliset pinnat.
• Kuivaa lämmönsiirtimen ulkopinnat ja asenna siirrin takaisin paikoilleen.

Jos huoneistossa on vain koneellinen poisto, korvausilmasäleikköjen puhdistus ja niiden suodattimien vaihto riittävät kevättoimiksi.

Poistoilman venttiilien puhdistus

• Irrota pyöreät, lautasmalliset venttiilit pyörittämällä niitä ulkokehältä.
o Älä muuta keskiosan asentoa.
o Pese venttiilin pinnat miedolla saippuavedellä.
o Laita venttiili takaisin.
- Ole tarkkana, ettet vahingossa muuta keskiosan asentoa, jos venttiilejä ei ole lukittu.


Näillä kevättoimilla huoneilman laatu paranee selvästi. Ja jos oikeiden suodattimien hankinta tai ilmanvaihtokoneen avaaminen tuntuvat hankalilta asioilta, niin kannattaa kääntyä LVI-ammattilaisen puoleen.

Lämmöntalteenotto kannattaa pitää toiminnassa, kunnes lämmityskausi päättyy. Muista kuitenkin kytkeä se pois toiminnasta lämmityskauden päättyessä, jotta saat tuloilman pidettyä viileämpänä kesällä.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Liika lämpö ei ole terveellistä eikä taloudellista

Monessa suomalaisessa taloyhtiössä huoneilman lämpötila nousee talvisin liian korkeaksi. Sopiva lämpötila huoneilmalle on 21-22 °C.

Lue lisää

Ei enää valojen sammuttelua – älyvalaistus muuttaa arkea

Energiansäästön nimissä valoja on neuvottu sammuttamaan tiloista, joissa ei oleskella. Tämä kannattaa edelleen, mutta tulevaisuudessa älykkäät järjestelmät muuttavat tapaamme säästää energiaa. Säästöstä tulee automaattista.

Lue lisää

Nauti herkullisista uunijuureksista

Edullisesti ja helposti terveellistä. Kuulostaa jo melkein liian hyvältä. Täyteläisen maukkaat uunijuurekset ja vihannekset valmistuvat nopeasti uunissa pääruoaksi tai lisukkeiksi.

Lue lisää