Kodinkoneiden kevätsiivous

pe 5. toukokuuta 2017 13.33.00Nyt on hyvä aika tarttua pölynimuriin ja vetäistä kylmälaite ulos seinästä ja imuroida se huolella takaa ja samalla siistiä sen alta lattialle kertyneet pölyt. Samalla kannattaa varmistaa, että ilma pääsee kulkemaan hyvin kylmälaitteen takaa. Nämä toimet vähentävät energiankulutusta.

Jos kylmälaitteet ovat jääneet talvella sulattamatta ja puhdistamatta sisältä, kannattaa tämä tehdä nyt kun meille on luvassa viileämpiä ilmoja ja esimerkiksi pakasteet säilyvät hetken ulkona suojattuna sulamatta. Näin kylmälaitteet kestävät lämpimän kauden suuremman rasituksen ja kuluttavat vähemmän energiaa.

Kannattaa puhdistaa myös pyykin- ja astianpesukoneet niihin kertyneistä saostumista. Saostumat irtoavat tehokkaasti sitruunahappopesulla tai kaupasta valmiina tähän käyttötarkoitukseen saatavilla pesuaineilla. Muistathan myös puhdistaa roska- ja nukkasihdit säännöllisesti. Puhtaalla koneella saadaan puhdas pesutulos ja energiankulutus on mahdollisimman pientä.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Liika lämpö ei ole terveellistä eikä taloudellista

Monessa suomalaisessa taloyhtiössä huoneilman lämpötila nousee talvisin liian korkeaksi. Sopiva lämpötila huoneilmalle on 21-22 °C.

Lue lisää

Ei enää valojen sammuttelua – älyvalaistus muuttaa arkea

Energiansäästön nimissä valoja on neuvottu sammuttamaan tiloista, joissa ei oleskella. Tämä kannattaa edelleen, mutta tulevaisuudessa älykkäät järjestelmät muuttavat tapaamme säästää energiaa. Säästöstä tulee automaattista.

Lue lisää

Nauti herkullisista uunijuureksista

Edullisesti ja helposti terveellistä. Kuulostaa jo melkein liian hyvältä. Täyteläisen maukkaat uunijuurekset ja vihannekset valmistuvat nopeasti uunissa pääruoaksi tai lisukkeiksi.

Lue lisää