Kohti unelmia: 16-vuotias Julius tavoittelee unelmiaan kartingin parissa

ke 5. heinäkuuta 2017 15.10.00

Rovaniemeläinen Julius Mursu 16 v. osallistui Ruuhimäki Circuit radalla ajettava RMC Finland sarjan osakilpailuun 1.-2.7. Hän ajoi Rotax Max Challengen sarjan osakilpailun Senior Max luokassa (yli 14 vuotiaille ja sitä vanhemmille).


Tässä Juliuksen mietteitä Jyväskylän kisaviikonlopusta,

Keskiviikkona lähdimme minä, isäni Ismo ja pikkuveli Aleksanteri kohti Laukaan moottoriurheilukeskusta. Matka oli pitkä, mutta mukava, kun asuntoautossa voi tehdä yhtä sun toista. Saavuimme perille noin klo: 02.30, jonka jälkeen etsimme asuntoautolle sijoituspaikan, jossa voimme nukkua, paikka löytyi onneksi varikkotelttamme läheltä.

Torstaiaamuna kasasimme minun autoni pelkästä rungosta ajokelpoiseen ja -kuntoiseen autoon. jouduimme vuokraamaan kaksi vuokramoottoria koska meillä ei omaa ollut. Torstaina olin radalla porukan nopein, auto toimi moitteettomasti, moottorit toimivat eikä ollut mitään korjattavaa.

Perjantaina renkaat loppuivat kesken ja vauhti hidastui huomattavasti. Muutenkin auto oli paljon huonompi ajaa kuin edellisenä päivänä. Ilmeisesti radan pintaan tarttui kumia ja pito parani enemmän kuin osasimme arvioida. Päivän päätteeksi kasasimme auton kisakuntoon, laitoimme uudet renkaat ja valmistuimme kisapäivään.

Lauantaiaamu oli todella kirkas ja lämmin, varikolla oli mukava tunnelma ja kaikki olivat iloisia. Lauantain kisassa auto oli ajettavuudessaan todella huono, oikeastaan koko lauantaipäivä oli omalta osaltani katastrofi ja pettymys. En saanut itsestäni ja autosta irti sitä mitä oli otettavissa. Säädimme autoa laidasta toiseen ja takaisin mutta turhaan. Lauantai-iltana oli samat toimenpiteet kuin edellisenä iltana mutta lisäksi ihmettelimme mikä autossa on vikana.

Sunnuntaiaamu oli vieläkin lämpimämpi ja kirkkaampi kuin lauantai ja taivas oli pilvetön. Sunnuntaina minä päätin että ajamme toisella moottorilla kuin edellispäivänä. Aika-ajossa minä olin kahdeksas. Alku-erän lähdössä minä ajoin vahingossa kilpakumppanini yli mutta onneksi mitään ei sattunut. Pre-finaalissa minun lähtöpaikkani oli kahdeksan ja minulla oli hyvä vauhti ja nousin kuudenneksi. Finaalissa lähtöni onnistui ja nousin viidenneksi, muutaman kierroksen jälkeen olin toisena. Finaalissa kylkeeni osui penkin reuna. Kyljen suojana olevat kylkiliivit rikkoutuivat ja kylki oli koko loppukisan kipeä, vauhtini hidastui hieman koska jokainen oikealle kääntyvä mutka oli yhtä tuskaa. Kivusta huolimatta olin ruutulipulla neljäs ja olin todella tyytyväinen itseeni sekä autoon. Illalla lähdimme ajamaan kohti Rovaniemeä, minä nukuin koko matkan, koska kylkeeni sattui todella paljon. Olimme kotona klo:03.15.

Seuraavat kisat ovat Kouvolassa Elokuun alussa.

Yhteistyöterveisin Julius Mursu

***************************************************

Rotax Max Challenge lyhyesti,

Rotax Max Challenge sarjaa on ajettu jo vuodesta 2000 lähtien. Kansainvälistä kartingsarjaa ajetaan jo yli 60 maassa, kautta maailman. Sarja onkin ylivoimaisesti maailman suosituin ja laajimmalle levinnyt karting sarja.

Suomessa Rotax Max Challenge on ollut vuosia suosituin karting sarja keräten kilpailijoita myös ulkomailta ja muista sarjoista. Kilpailukalenteri on aina laadittu niin että kuljettajilla olisi mahdollisuus ajaa myös Rotax Euro -sarjaa sekä AKK:n Suomenmestaruudesta.

Kaikkien maiden ja maanosien mestaruussarjoissa menestyneet kuljettajat kohtaavat vuosittain Rotax Max Challenge Grand Final kutsukilpailussa, joka järjestetään jokaisen kauden päätteeksi.
RMC Finland sarjassa löytyy seitsemän eri luokkaa: Micro Max 8-11vuotiaille, Mini Max 10-14 vuotiaille, Junior Max 12-16-vuotiaille, Senior Max 14 vuotiaille ja sitä vanhemmille Max Masters yli 32 vuotiaille. Vaihteellisesta DD2 luokista DD2 15-vuotiaasta eteenpäin, sekä DD2 Masters yli 32 vuotiaille. (Lähde: www.rmcfinland.net)

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Liika lämpö ei ole terveellistä eikä taloudellista

Monessa suomalaisessa taloyhtiössä huoneilman lämpötila nousee talvisin liian korkeaksi. Sopiva lämpötila huoneilmalle on 21-22 °C.

Lue lisää

Ei enää valojen sammuttelua – älyvalaistus muuttaa arkea

Energiansäästön nimissä valoja on neuvottu sammuttamaan tiloista, joissa ei oleskella. Tämä kannattaa edelleen, mutta tulevaisuudessa älykkäät järjestelmät muuttavat tapaamme säästää energiaa. Säästöstä tulee automaattista.

Lue lisää

Nauti herkullisista uunijuureksista

Edullisesti ja helposti terveellistä. Kuulostaa jo melkein liian hyvältä. Täyteläisen maukkaat uunijuurekset ja vihannekset valmistuvat nopeasti uunissa pääruoaksi tai lisukkeiksi.

Lue lisää