Säästä energiaa helposti ensi kesään asti

pe 25. elokuuta 2017 12.05.00


Ulkoilma nousee edelleen ainakin päivisin siedettäviin lukemiin. Nyt on juuri sopiva aika avata ikkunat ja ovet ja tarkastaa niiden tiivisteiden kunto. Huonot tiivisteet kannattaa vaihtaa uusiin ja huonosti tiivistävät kohdat korjata kuntoon.

Hyvät ikkuna- ja ovitiivisteet pitävät lämpimän ilman sisällä ja estävät kylmän ilman pääsyn sisälle. Sisään valuva kylmä ilma saa usein lattiat tuntumaan kylmiltä ja vedon tunne saattaa varsinkin tuulisella säällä mennä luihin ja ytimiin.

Kun lämmitysjärjestelmä joutuu turhaan lämmittämään ikkunoiden ja ovien välistä sisälle valuvaa ilmaa, kuluu energiaa huomattavasti enemmän koko kylmän kauden ajan.


Tarkasta myös ilmanvaihto ja lämmityslaitteet

Syksyn edetessä siirretään myös ilmanvaihtokojeisto kesäasennosta takaisin talviasentoon. Jos ilmanvaihtolaitteen toiminta on epäselvää, kannattaa lukea käyttöohjeet tai kysyä asian paremmin tietävältä.

On myös hyvä varmistaa termostaattien ja lämmittiminen toimivuus. Nyt ehtii vielä tehdä tarvittavat säädöt ja korjaukset rauhassa.

Kuva: Scanstockphoto

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Liika lämpö ei ole terveellistä eikä taloudellista

Monessa suomalaisessa taloyhtiössä huoneilman lämpötila nousee talvisin liian korkeaksi. Sopiva lämpötila huoneilmalle on 21-22 °C.

Lue lisää

Ei enää valojen sammuttelua – älyvalaistus muuttaa arkea

Energiansäästön nimissä valoja on neuvottu sammuttamaan tiloista, joissa ei oleskella. Tämä kannattaa edelleen, mutta tulevaisuudessa älykkäät järjestelmät muuttavat tapaamme säästää energiaa. Säästöstä tulee automaattista.

Lue lisää

Nauti herkullisista uunijuureksista

Edullisesti ja helposti terveellistä. Kuulostaa jo melkein liian hyvältä. Täyteläisen maukkaat uunijuurekset ja vihannekset valmistuvat nopeasti uunissa pääruoaksi tai lisukkeiksi.

Lue lisää