Vapun suolapalat kätevästi sauvasekoittimella

ma 24. huhtikuuta 2017 15.28.00

Kotikeittiössä on mukava puuhastella ja juhlistaa Vappua - enemmän tai vähemmän.

Kotikokki voi tuunata jokaiselle maistuvat tuoreleivät. Aina ei tarvitse paistaa tai keittää. Näyttäviä pienannoksia saa tehtyä nopeasti ja helposti.

Sauvasekoittimella maukasta

Joka kodin ehdoton apulainen on sauvasekoitin. Sillä hoituvat näppärästi smoothiet, rahkat, ruokaisat herkut ja jälkiruoat. Mukava vaihtoehto perinteisille nakeille ja tilpehööreille ovat vaikkapa maistuvat leivät, jotka valmistuvat kätevästi ja edullisesti.

Kevään ja kesän muissakin juhlissa paahtoleivälle rakennetut pikkusuolaiset korvaavat tarvittaessa hyvin perinteisen voileipäkakun ja päällisiä voi laittaa maun mukaan. Yksi tykkää lihasta, toinen kasviksista ja virkeä vapun piristäjä on vaikkapa katkarapu- tai sillimurskaleipä talon tapaan.

Paahtoleipäsiivun voi myös puolittaa kolmioksi. Paahtopaistista ja hillosipuleista saa maittavan leivän illanistujaisiin.

SILLIMURSKALEIVÄT neljälle

Ainekset:

3 dl sipulisilliä
2 purkkia Creme Fraichea, myös kevyt versio sopii hyvin
Lisäksi paahtoleipää oman maun mukaan, purjoa, sipulia, chiliä ja lisää sipulia oman maun mukaan. Lisämakua saa sitruunapippurilla, chilillä tai ripauksella sitruunamehua.

Valmistus:
Murskaa sipulisilli sauvasekoittimella. Lisää joukkoon Creme Fraiche ja surauta sekoittimella ainekset vielä nopeasti kasaan. Annostele leipien päälle seos ja koristele esimerkiksi chilirouheella, purjorenkailla ja sipulilla. Annos valmistuu minuuteissa. Mikäli haluat ruokaisamman version, laita lautaselle lisäksi pari uutta perunaa tillisilpun kera tai/ ja keitetty kananmuna.

Tarjoile siman tai raikkaan omenamehun kanssa. Siman makuun saat vaihtelua lisäämällä siihen hiukan inkivääriä.

INKIVÄÄRISIMA

Inkivääri sima maistuu pitkin kesää arjessa ja juhlissa. Jo kolme vuorokauden kuluttua saat ihanaa juomaa.
100 g tuoretta inkiväärikasvin juurta
8 l vettä
400 g sokeria
400 g fariinisokeria
1 dl hunajaa
2 sitruunaa
1/2 tl hiivaa
1. Kuori inkiväärijuuri ja paloittele se astiaan. Kiehauta puolet vedestä. Kaada astiaan sokerit ja kiehuva vesi. Sekoita ja anna jäähtyä haaleaksi.
2. Lisää juomaan hunaja, puristettu sitruunan mehu ja loppu vedestä. Sekoita hiiva pieneen simatilkkaan ja lisää astiaan. Anna käydä huoneenlämmössä yön yli. Siivilöi ja pullota.
3. Sima on valmista nautittavaksi kolmen vuorokauden kuluttua.
(Siman ohje: Martat)

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

sillimurskaleivät

MAUKASTA......tiempä vastakii

- su 30. huhtikuuta 2017 10.18.54

Liika lämpö ei ole terveellistä eikä taloudellista

Monessa suomalaisessa taloyhtiössä huoneilman lämpötila nousee talvisin liian korkeaksi. Sopiva lämpötila huoneilmalle on 21-22 °C.

Lue lisää

Ei enää valojen sammuttelua – älyvalaistus muuttaa arkea

Energiansäästön nimissä valoja on neuvottu sammuttamaan tiloista, joissa ei oleskella. Tämä kannattaa edelleen, mutta tulevaisuudessa älykkäät järjestelmät muuttavat tapaamme säästää energiaa. Säästöstä tulee automaattista.

Lue lisää

Nauti herkullisista uunijuureksista

Edullisesti ja helposti terveellistä. Kuulostaa jo melkein liian hyvältä. Täyteläisen maukkaat uunijuurekset ja vihannekset valmistuvat nopeasti uunissa pääruoaksi tai lisukkeiksi.

Lue lisää