Yhdysvaltojen vetäytyminen Pariisin sopimuksesta on tyrmistyttävää

pe 2. kesäkuuta 2017 10.07.00- Trumpin ilmoitus ei sopimusta kaada, mutta jokainen taka-askel ja hidaste yhdessä sovitulta ilmastonmuutoksen hillinnän tieltä on surullista, Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä sanoo.

- Presidentti Trump vaikuttaa olevan enemmän sitoutunut fossiiliseen energiaan ja historiaan kuin ilmastonmuutoksen torjuntaan ja uusien ratkaisujen kehittämiseen. Uskon hänen päätöksensä olevan haitallinen planeetallemme, mutta ennen muuta Yhdysvalloille itselleen.


Ilmastohaasteet edellyttävät johtajuutta

- Ilmastohaasteen voittaminen edellyttää johtajuutta, ei harhaanjohtajia. Pariisin sopimus loi merkittävällä tavalla kansainvälistä luottamusta, jota tarvitaan merkittävien ilmastoratkaisujen kehittämiseen ja käyttöönottoon. Suomen ja Euroopan Unionin on jatkettava ponnistuksia niin uusien teknologisten ratkaisujen kehittämisessä kuin kansainvälisen ilmastotyön diplomatiassa.

Kansainvälisen ilmastopolitiikan suunta ei Leskelän mukaan ole onneksi muuttumassa. Viime päivinä nähdyt vetoomukset Pariisin sopimuksen puolesta niin muiden valtioiden johdoilta kuin elinkeinoelämän merkittäviltä toimijoilta osoittavat kansainvälisen yhteisön sitoutumisen ilmastonmuutoksen torjuntaan.


Energia-ala sitoutunut tavoitteeseen

Energiateollisuus on edelleen sitoutunut tavoitteeseensa hiilineutraalista energiasta.

- Uskomme, että se on meille paitsi haaste, myös merkittävä mahdollisuus. Elämme suuren energiamurroksen keskellä. Hiilineutraali tuotanto, älykkäät energiaverkot ja uudet energiapalvelut ovat se tulevaisuus, jota rakennamme.

Suomelle energia-alan uudistukset tarjoavat uutta työtä ja parempaa elämänlaatua. Muutos on mahdollinen pitäen energian hinta kilpailukykyisenä ja toimitusvarmuus korkeana.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Nauti herkullisista uunijuureksista

Edullisesti ja helposti terveellistä. Kuulostaa jo melkein liian hyvältä. Täyteläisen maukkaat uunijuurekset ja vihannekset valmistuvat nopeasti uunissa pääruoaksi tai lisukkeiksi.

Lue lisää

Nyt on näyttävien valaisinten aika

Tuntuuko siltä, ettei tänä vuonna oikeaa kesää ollutkaan ja että syksy tuli ajatusta nopeammin? Kodin sisustajalle ja kotona viihtyjälle syksy on kuitenkin tunnelmallista aikaa. Trendeistä voi kukin ammentaa itselle sopivan sisustuksen ja aina voi luoda myös omat trendit.

Lue lisää

Silittämällä siistiä

Tekstiilien hoitaminen on helpottunut uusien ja helppohoitoisten materiaalien myötä, mutta silitysraudalla ja laudalla on yhä paikkansa. Uudet ja kauniit silitysraudat suorastaan houkuttelevat silityspuuhiin.

Lue lisää