Syksyä kohti mennään

28.09.2017, klo 13:30

Syksy on jo edennyt pitkälle, vaikka hetki sitten oli kevät. Mihin se kesä meni vai oliko tänä vuonna kesää ollenkaan?

Kuluvan vuoden osalta kesää on odoteltu ja säätiedotuksissa onkin toistuvasti luvattu kesän vielä tulevan. Lämpötiloja tarkasteltaessa kesän kuukaudet ovat olleetkin huomattavasti keskiarvoa kylmempiä. Kalenteria katsoessa kesää ei kuitenkaan tälle vuodelle enää tule, koska syyspäivän tasaus oli 23.9 ja syksy on tämän myötä virallisesti alkanut.
Ilman kylmenemisen ja valon väheneminen tuo tullessa luontoon ruskaloiston. Nyt onkin hyvä hetki lähteä luontoon ihailemaan aitiopaikalle tätä luonnon taideteosta.
Ruskan myötä puut ja kasvit valmistautuvat pitkään talveen. Kuten kasvitkin varautuvat pitkään kylmään talveen on samalla tavalla hyvä valmistella kiinteistöt pitkään talveen ja tulevaan lämmityskauteen.
Ennen lämmityskauden alkamista on syytä tarkastaa tulisijat, lämmitys- ja ilmastointijärjestelmien toiminta. Lisäksi on syytä tarkastaa kiinteistö ulkopuolelta puhdistaen rännit ja salaojat, jotta tulevan keväänä sulamisvedet pääsevät pois tontilta.

Hyvää ja energistä syksyn jatkoa!

Joni Hemmilä, Verkot -liiketoiminnan johtaja, Napapiirin Energia ja Vesi Oy

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Nauti herkullisista uunijuureksista

Edullisesti ja helposti terveellistä. Kuulostaa jo melkein liian hyvältä. Täyteläisen maukkaat uunijuurekset ja vihannekset valmistuvat nopeasti uunissa pääruoaksi tai lisukkeiksi.

Lue lisää

Nyt on näyttävien valaisinten aika

Tuntuuko siltä, ettei tänä vuonna oikeaa kesää ollutkaan ja että syksy tuli ajatusta nopeammin? Kodin sisustajalle ja kotona viihtyjälle syksy on kuitenkin tunnelmallista aikaa. Trendeistä voi kukin ammentaa itselle sopivan sisustuksen ja aina voi luoda myös omat trendit.

Lue lisää

Silittämällä siistiä

Tekstiilien hoitaminen on helpottunut uusien ja helppohoitoisten materiaalien myötä, mutta silitysraudalla ja laudalla on yhä paikkansa. Uudet ja kauniit silitysraudat suorastaan houkuttelevat silityspuuhiin.

Lue lisää