Syksyä kohti mennään

28.09.2017, klo 13:30

Syksy on jo edennyt pitkälle, vaikka hetki sitten oli kevät. Mihin se kesä meni vai oliko tänä vuonna kesää ollenkaan?

Kuluvan vuoden osalta kesää on odoteltu ja säätiedotuksissa onkin toistuvasti luvattu kesän vielä tulevan. Lämpötiloja tarkasteltaessa kesän kuukaudet ovat olleetkin huomattavasti keskiarvoa kylmempiä. Kalenteria katsoessa kesää ei kuitenkaan tälle vuodelle enää tule, koska syyspäivän tasaus oli 23.9 ja syksy on tämän myötä virallisesti alkanut.
Ilman kylmenemisen ja valon väheneminen tuo tullessa luontoon ruskaloiston. Nyt onkin hyvä hetki lähteä luontoon ihailemaan aitiopaikalle tätä luonnon taideteosta.
Ruskan myötä puut ja kasvit valmistautuvat pitkään talveen. Kuten kasvitkin varautuvat pitkään kylmään talveen on samalla tavalla hyvä valmistella kiinteistöt pitkään talveen ja tulevaan lämmityskauteen.
Ennen lämmityskauden alkamista on syytä tarkastaa tulisijat, lämmitys- ja ilmastointijärjestelmien toiminta. Lisäksi on syytä tarkastaa kiinteistö ulkopuolelta puhdistaen rännit ja salaojat, jotta tulevan keväänä sulamisvedet pääsevät pois tontilta.

Hyvää ja energistä syksyn jatkoa!

Joni Hemmilä, Verkot -liiketoiminnan johtaja, Napapiirin Energia ja Vesi Oy

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Energian säästäminen taloyhtiöissä kiinnostaa enemmistöä

Suomalaisia taloyhtiön osakkaita kiinnostaa energian säästö omassa taloyhtiössään. Tutkimuksen mukaan osakkaista 64 prosenttia on valmis investoimaan taloyhtiön energian säästöön tähtääviin hankkeisiin kustannussäästöjen saavuttamiseksi.

Lue lisää

Sähkön siirron hinnoittelussa energiasta tehoon

Sähkönkäyttötavat muuttuvat nopeasti, mutta niin muuttuvat myös sähköntuotantotavat. Sähköverkoissa taas energian ja tehon välinen suhde muuttuu. Tuore tutkimus hahmottelee uutta tehoperusteista jakeluverkkotariffia, joka korvaisi vanhan energiaperusteisen hinnoittelujärjestelmän.

Lue lisää

Energian kysyntäkin voi joustaa

Sääolojen mukaan vaihteleva sähköntuotanto lisääntyy. Samalla kulutuksen vaihteluihin nopeasti vastaava sähköntuotanto vähenee. Tämä lisää joustotarvetta kulutuksessa. Kulutusjousto ei ole uusi asia. Esimerkiksi sähkölämmitteisten talojen lämmittäminen yöaikaan on vastaavaa tehontarpeen tasausta, mutta jatkossa sitä tarvitaan lisää.

Lue lisää