Energiatehokasta joulunaikaa

pe 1. joulukuuta 2017 13.03.00

Ostokset on energiataloudellista tehdä kerralla ja unohtaa jokapäiväinen kaupoissa ryntäily. Elektroniset lelut eivät ole ainoita joululahjavaihtoehtoja. Lapset pitävät myös laadukkaista askarteluvälineistä, jotka edistävät luovuutta ja kädentaitoja. Askarteluvälineet ovat usein lapsista yhtä hyviä lahjoja kuin esimerkiksi elektroniset pelit tai elokuvat.

Jouluvalaistukset tuovat jouluista tunnelmaa jo nyt. Ulkovalaistuksessa voi käyttää myös lyhtyjä ja kynttilöitä. Ne ovat paitsi energiaystävällisiä, myös kauniita.

Sähköisiä ulkovaloja käytettäessä on hyvä suosia vähän sähköä kuluttavia LED-valosarjoja. Ajastimen hankkiminen maksaa pikkuisen, mutta hyöty tulee monin verroin takaisin siinä, että ulkovalot eivät pala yötä päivää.

Kuva: Scanstockphoto


Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Joululahjat

Joululahjat kannattaa ontaa TORI:lta.
Maailma on jo täynnä tavaraa, joten kierrätetään vaan. Toisen vanha on vielä toiselle uusi.

- to 14. joulukuuta 2017 14.06.03

Ulkovalaistus

Kynttilöiden ja lyhtyjen tekeminen ja huoltaminen tuovat sinisiin talvipäiviin myös hyötyliikuntaa ja hyvän syyn ihailla taihvaan värejä. Teen ison jäälyhdyn jäädyttämällä vettä erilaisissa purkeissa, jotka sitten revin pois jääpalan päältä. Valmiit "tiilet" yhdistän Linnaksi vesisuhkeilla. Linna kestää kevään valoon saakka.

- ti 19. joulukuuta 2017 09.01.11

Uudenlaisia kahvielämyksiä

Perinteinen suodatinkahvipaketti on saanut paljon haastajia. Myös välineissä riittää mistä valita.

Lue lisää

Kesän makua keskellä talvea

Erilaisia terveys- ja proteiinirahkoja on mukava ja helppo valmistaa itse. Vain blenderin tai sauvasekoittimen maaginen teho ja mainio rahka on valmista.

Lue lisää

Pataleipä on viikonlopun herkku

Tuore leipä aamulla tuo ylellisyyttä viikonlopun aamuihin. Pataleipä valmistuu helposti uunissa. Hienona lisänä viikonloppuaamuun tulvii kotiin tuoreen leivän vastustamaton tuoksu ja uunin lämpö hyväilee keittiössä. Pataleivän tekemisessä onnistuu jokainen. Kannattaa kokeilla.

Lue lisää