Herkut joulupöytään hauduttamalla

ma 18. joulukuuta 2017 09.08.00

Joulun ruuat kannattaa tehdä hauduttaen. Joulun uunipuuro on kätevää hauduttaa samaan aikaan kun paistaa joululaatikot. Näin uunin lämpö tulee käytettyä hyödyksi ja turhilta lämmittämisiltä vältytään.

Kun kaikki on valmista, voi uunin lämmön antaa tulvia keittiöön. On hyvä varmistaa, että lämmitystermostaatit toimivat ja katkaisevat lämmityksen, kun tilassa on muita lämmönlähteitä.

Jos asunnossa on varaava takka tai leivinuuni, voi sen lämmön hyödyntää jouluruokien haudutukseen.

Jäähdytä ulkoilmassa

Joululaatikot ja muut herkut kannattaa jäähdyttää kylmään vuodenaikaan parvekkeella tai kuistilla ennen pakastimeen tai jääkaappiin siirtämistä

Viileä ulkoilma on hyvä käyttää tässä hyödyksi ja säästää kylmälaitteiden energiaa. Kylmälaukkua voi käyttää myös lämpöakkuna samaan tapaan kuin heinälaatikkoa. Uunipuuron voi kypsyttää sanomalehteen käärittynä kylmälaukussa tai styroks-astiassa, jos varsinaista heinälaatikkoa ei ole.

Paista kinkku yöllä

Sähkölämmitteisissä taloissa asuville yösähkön käyttäminen on edullisempaa, mutta ympäristön ja yleisen energiansäästön kannalta myös muiden kannattaa harkita öistä kinkunpaistoa. Jos perheessä syödään kinkkua, se pitäisi paistaa hitaasti matalassa noin 90-125°C:n lämpötilassa.

Kysy lihakauppiaalta oikeat ohjeet ja paistoajat. Pakastekinkku ja muutkin pakasteet kannattaa sulattaa hitaasti jääkaapissa sähköä säästäen pakasteen kylmyyttä hyödyntäen. Älä paista kinkkua sähköuunissa samaan aikaan kun saunan sähkökiuas on päällä.

Kuva: Rodeo


Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Energiatehokkuus on hyvä investointikohde

Energiatehokkuuden parantaminen on välttämätöntä kansainvälisiin haasteisiin vastaamiseksi ja se on kustannustehokas tapa parantaa kannattavuutta ja kilpailukykyä. Energiatehokkuusinvestointeihin saa myös rahoitusta. Rahoitusvaihtoehtojen löytäminen saattaa olla haasteellista tiedon hajanaisuuden vuoksi.

Lue lisää

Uudenlaisia kahvielämyksiä

Perinteinen suodatinkahvipaketti on saanut paljon haastajia. Myös välineissä riittää mistä valita.

Lue lisää

Kesän makua keskellä talvea

Erilaisia terveys- ja proteiinirahkoja on mukava ja helppo valmistaa itse. Vain blenderin tai sauvasekoittimen maaginen teho ja mainio rahka on valmista.

Lue lisää