Kinkkurasva ja viemäri eivät sovi yhteen

pe 15. joulukuuta 2017 12.23.00


Kinkun paistaminen on joulun herkkuhetkiä, mutta mitä tehdä paistorasvalle?

– Vaikka paistopussiin kertynyt rasva olisi helppo kaataa tiskialtaaseen, sitä ei saa tehdä. Viemäri ei ole roska-astia, sanoo toimialapäällikkö Arvo Ylönen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä.

Anna kinkkurasvan jäähtyä ja kovettua sopivassa astiassa, vaikkapa maitopurkissa. Siirrä jäähtynyt rasva esimerkiksi biojäteastiaan.

Jos viemäri kuitenkin tukkeutuu, kutsu apuun LVI-ammattilainen. Varsinkin kerrostalojen keittiöviemärilinjoissa putken sisäpinta on useimmiten tukkeutunut pitkältä matkalta.

Viemärin avaus voi olla asukkaille epämiellyttävä toimenpide. Jos viemäri on tukittu kaatamalla sinne kinkun rasvat, saattavat myös viemärin avauskulut ja muut mahdolliset vahingot jäädä asukkaan maksettavaksi.

On kaikkien etu, että viemäri avataan ja puhdistetaan koko pituudeltaan ammattimaisesti. Näin taataan, ettei viemäri aiheuta myöhemminkään ongelmia ja patouta vettä sisään asuntojen viemäreistä alemmissa kerroksissa.

Kuva: Scanstockphoto


Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kodin älykaiuttimet viitoittavat tulevaisuuteen

Älykaiutin vastaa kysymyksiin ja soittaa pyynnöstä musiikkia. Se osaa myös näyttää televisiossa Netflix-leffoja ja YouTube-videoita, ja tunnistaa jopa suomalaisen englannin aksentin.

Lue lisää

Teen ystävä ottaa rauhallisesti

Maailman suosituin lämmin juoma on vahvistanut asemiaan myös Suomessa. Teen valmistuksessa ja nauttimisessa on omat niksinsä.

Lue lisää

Tuuleta koti raikkaaksi

Vaikka moni odottaa pitkää kuumaa kesää, on pieni viileys tai ainakin kohtuullinen tuulenvire paikallaan kodissakin. Etenkin ikäihmiset ja monet pitkäaikaissairaat kärsivät erityisesti helteistä. Näppärä tuuletin tuo avun nopeasti.

Lue lisää