Kinkkurasva ja viemäri eivät sovi yhteen

pe 15. joulukuuta 2017 12.23.00


Kinkun paistaminen on joulun herkkuhetkiä, mutta mitä tehdä paistorasvalle?

– Vaikka paistopussiin kertynyt rasva olisi helppo kaataa tiskialtaaseen, sitä ei saa tehdä. Viemäri ei ole roska-astia, sanoo toimialapäällikkö Arvo Ylönen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä.

Anna kinkkurasvan jäähtyä ja kovettua sopivassa astiassa, vaikkapa maitopurkissa. Siirrä jäähtynyt rasva esimerkiksi biojäteastiaan.

Jos viemäri kuitenkin tukkeutuu, kutsu apuun LVI-ammattilainen. Varsinkin kerrostalojen keittiöviemärilinjoissa putken sisäpinta on useimmiten tukkeutunut pitkältä matkalta.

Viemärin avaus voi olla asukkaille epämiellyttävä toimenpide. Jos viemäri on tukittu kaatamalla sinne kinkun rasvat, saattavat myös viemärin avauskulut ja muut mahdolliset vahingot jäädä asukkaan maksettavaksi.

On kaikkien etu, että viemäri avataan ja puhdistetaan koko pituudeltaan ammattimaisesti. Näin taataan, ettei viemäri aiheuta myöhemminkään ongelmia ja patouta vettä sisään asuntojen viemäreistä alemmissa kerroksissa.

Kuva: Scanstockphoto


Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Näillä vinkeillä kylmä patteri lämpimäksi

Patteri kylmänä, vaikka termostaatti on täysin auki? Lämmitysjärjestelmä ei silti ole välttämättä viallinen. Syy voi olla ilma patterissa tai jumiutunut termostaattiventtiili.

Lue lisää

Pelaamiseen uutta potkua

Pelaaminen saa ensi vuonna uutta potkua, kun langattomat Oculus Quest -virtuaalilasit ja Microsoftin ja Googlen pilvipelit haastavat perinteisen konsolipelaamisen.

Lue lisää

Kausivaloilla tunnelmaa pimeyteen

Kausivalot tuovat mukavaa piristystä pimeään kauteen. Viimeistään nyt on taas aika kaivaa ne esiin. Ei kannata miettiä pelkkiä jouluvaloja, vaan laajemmin valojen tuomaa viihtyisyyttä. Nykyaikaiset koristevalot ovat energiatehokkaita, niiden energiankulutus on pieni. Käytä kausivalojen rinnalla myös oikeita kynttilöitä huomioiden niiden vaatimat turvallisuusvaatimukset.

Lue lisää