Kinkkurasva ja viemäri eivät sovi yhteen

pe 15. joulukuuta 2017 12.23.00


Kinkun paistaminen on joulun herkkuhetkiä, mutta mitä tehdä paistorasvalle?

– Vaikka paistopussiin kertynyt rasva olisi helppo kaataa tiskialtaaseen, sitä ei saa tehdä. Viemäri ei ole roska-astia, sanoo toimialapäällikkö Arvo Ylönen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä.

Anna kinkkurasvan jäähtyä ja kovettua sopivassa astiassa, vaikkapa maitopurkissa. Siirrä jäähtynyt rasva esimerkiksi biojäteastiaan.

Jos viemäri kuitenkin tukkeutuu, kutsu apuun LVI-ammattilainen. Varsinkin kerrostalojen keittiöviemärilinjoissa putken sisäpinta on useimmiten tukkeutunut pitkältä matkalta.

Viemärin avaus voi olla asukkaille epämiellyttävä toimenpide. Jos viemäri on tukittu kaatamalla sinne kinkun rasvat, saattavat myös viemärin avauskulut ja muut mahdolliset vahingot jäädä asukkaan maksettavaksi.

On kaikkien etu, että viemäri avataan ja puhdistetaan koko pituudeltaan ammattimaisesti. Näin taataan, ettei viemäri aiheuta myöhemminkään ongelmia ja patouta vettä sisään asuntojen viemäreistä alemmissa kerroksissa.

Kuva: Scanstockphoto


Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Paristot ja akut ovat haluttua uusioraaka-ainetta

Paristokierrätyksen kauppakirettätyksen 10-vuotismerkkipäivää on syytä juhlia. Kymmenen vuoden aikana helposti saavutettavat keräyspisteet ovat lisänneet kierrätysintoa ja materiaalikierrätys kehittynyt huimasti.

Lue lisää

Omakotitalon syksyiset huoltovinkit

Omakotitalossa ja muussa pientalossa asuvan on hyvä tarkistaa kiinteistön kunto ennen pakkasia. Pienellä vaivalla vältytään jäätyneiden putkien, lämmityksen riittävyyden tai veden tulvimisen kaltaisilta ongelmilta.

Lue lisää

Järeät televisiot tulevat

Seuraavaksi kodeissa yleistyvät suurikokoiset 65–85 tuuman ultratarkat televisiot. Ja miksipä ei? Ovathan hinnat pudonneet kohtuulliseen 700–1000 euron haarukkaan.

Lue lisää