Pidennä mökkikautta sähköistyksellä

ma 28. elokuuta 2017 10.07.00

Kesämökin sähköistys tai sähköistyksen parantaminen kannattaa aloittaa palkkaamalla ammattitaitoinen sähkösuunnittelija. Kun on kertonut omat toiveet ja tarpeet, osaa ammattilainen tehdä sähkösuunnitelman, joka täyttää toiveet ja jossa varaudutaan myös tuleviin tarpeisiin.

Kannattaa esimerkiksi muistaa, että pian vapaa-ajan asunnolle saatetaan huristella sähköautolla. Silloin on mukavaa, että pihalta löytyy kunnon latauspiste. Muutenkin piha on vapaa-ajanasunnolla tila, joka pitää huomioida sähköistyksessä. Sopiva valaistus kulkureiteille on turvallisuutta ja komeiden luonnon yksityiskohtien valaisu energiatehokkailla ledeillä nostaa tunnelmaa ja tuo luonnin pimeällä lähemmäs.

 

Huomaamattomat apulaiset

Kodinkoneet ja vesipumput toimivat huomaamattomasti taustalla, kun perhe ja ystävät saavat nauttia lämmöstä, valosta ja viihteestä. Laitteille, latureille ja lukulampuille löytyy aina vapaita pistorasioita, eikä pölyä kerääviä jatkojohtoja enää tarvita, kun sähköistys on tehty suunnitelmallisesti.

Sähköllä on monta tehtävää myös pihapiirissä, sillä sähkötyökalujen vaivaton käyttömahdollisuus sekä turvallisuutta ja näyttävyyttä lisäävä ulkovalaistus ovat tätä päivää.

Syksyn säänvaihtelut eivät haittaa, kun käytössä ovat terassilämmittimet, hyvin varustettu ulkokeittiö ja paljon valoa. Talvella mieltä rauhoittaa kummasti, kun autopaikalla on turvallinen, ajastimella varustettu sähkötolppa autonlämmitystä varten.Suunnittele sähköasentajan kanssa

Vielä ehtii lisätä ja parantaa sähköistystä, sillä maa on pitkään sulaa ja mökkikautta mukavasti jäljellä. Sähkömies kannattaa kutsua paikalle saman tien ja suunnitella sähköistystä yhdessä, jos sähkösuunnittelijaa ei halua palkata.

Sähköasentaja tuntee turvallisuutta koskevat säännökset sekä laajan, ainoastaan ammattilaisten ulottuvilla olevan sähkötarvikevalikoiman. Sieltä löytyvät näyttävimmät valaisimet ja muut Suomen olosuhteisiin suunnitellut ja testatut tuotteet.

Sähköasentajan kautta toimimalla saat myös tavarantoimittajan myöntämän STUL-takuun. Siksi sähköasennustarvikkeita ja -laitteita ei suositella itse hankittavaksi rautakaupasta, saati ulkomaisesta nettikaupasta.

Voit itse valmistella asennusta lapiotöin. Sähköasentaja kertoo maakaapelin oikean syvyyden tai suojaustavan esimerkiksi kivisessä maastossa. Sähköasentaja tuo tullessaan kaikki asennustarvikkeet ja tekee asennustyön alusta loppuun. Lisäksi hän antaa asennuksista dokumentit sekä verotusta varten kotitalousvähennykseen oikeuttavan kuitin.

Lähialueen sähköurakoitsijoiden yhteystiedot saa helpoiten sähköistysalan yhteisestä Löydä sähkömies -verkkopalvelusta www.löydäsähkömies.fi

Tutustu oheiseen videoon.

Kuvat ja video: STUL ry

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Livesisällöt koukuttavat – TV pitää pintansa

Livelähetysten ja -tapahtumien suosio on huipussaan, mutta samalla perinteisen TV:n rinnalle tulleet suoratoistopalvelut kasvattavat suosiotaan. Live-lähetykset ovat erittäin suosittuja siitä huolimatta, että kuluttajilla on yhä paremmat mahdollisuudet kuluttaa sisältöä missä ja milloin he haluavat.

Lue lisää

Energian säästäminen taloyhtiöissä kiinnostaa enemmistöä

Suomalaisia taloyhtiön osakkaita kiinnostaa energian säästö omassa taloyhtiössään. Tutkimuksen mukaan osakkaista 64 prosenttia on valmis investoimaan taloyhtiön energian säästöön tähtääviin hankkeisiin kustannussäästöjen saavuttamiseksi.

Lue lisää

Sähkön siirron hinnoittelussa energiasta tehoon

Sähkönkäyttötavat muuttuvat nopeasti, mutta niin muuttuvat myös sähköntuotantotavat. Sähköverkoissa taas energian ja tehon välinen suhde muuttuu. Tuore tutkimus hahmottelee uutta tehoperusteista jakeluverkkotariffia, joka korvaisi vanhan energiaperusteisen hinnoittelujärjestelmän.

Lue lisää