Säästä energiaa helposti ensi kesään asti

pe 25. elokuuta 2017 12.05.00


Ulkoilma nousee edelleen ainakin päivisin siedettäviin lukemiin. Nyt on juuri sopiva aika avata ikkunat ja ovet ja tarkastaa niiden tiivisteiden kunto. Huonot tiivisteet kannattaa vaihtaa uusiin ja huonosti tiivistävät kohdat korjata kuntoon.

Hyvät ikkuna- ja ovitiivisteet pitävät lämpimän ilman sisällä ja estävät kylmän ilman pääsyn sisälle. Sisään valuva kylmä ilma saa usein lattiat tuntumaan kylmiltä ja vedon tunne saattaa varsinkin tuulisella säällä mennä luihin ja ytimiin.

Kun lämmitysjärjestelmä joutuu turhaan lämmittämään ikkunoiden ja ovien välistä sisälle valuvaa ilmaa, kuluu energiaa huomattavasti enemmän koko kylmän kauden ajan.


Tarkasta myös ilmanvaihto ja lämmityslaitteet

Syksyn edetessä siirretään myös ilmanvaihtokojeisto kesäasennosta takaisin talviasentoon. Jos ilmanvaihtolaitteen toiminta on epäselvää, kannattaa lukea käyttöohjeet tai kysyä asian paremmin tietävältä.

On myös hyvä varmistaa termostaattien ja lämmittiminen toimivuus. Nyt ehtii vielä tehdä tarvittavat säädöt ja korjaukset rauhassa.

Kuva: Scanstockphoto

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Uudenlaisia kahvielämyksiä

Perinteinen suodatinkahvipaketti on saanut paljon haastajia. Myös välineissä riittää mistä valita.

Lue lisää

Kesän makua keskellä talvea

Erilaisia terveys- ja proteiinirahkoja on mukava ja helppo valmistaa itse. Vain blenderin tai sauvasekoittimen maaginen teho ja mainio rahka on valmista.

Lue lisää

Pataleipä on viikonlopun herkku

Tuore leipä aamulla tuo ylellisyyttä viikonlopun aamuihin. Pataleipä valmistuu helposti uunissa. Hienona lisänä viikonloppuaamuun tulvii kotiin tuoreen leivän vastustamaton tuoksu ja uunin lämpö hyväilee keittiössä. Pataleivän tekemisessä onnistuu jokainen. Kannattaa kokeilla.

Lue lisää