Suomalainen hanavesi on edullinen, ekologinen ja erinomainen janojuoma

pe 1. kesäkuuta 2018 12.37.00Helteellä pitää muistaa juoda riittävästi. Hanavesi on terveellinen valinta eikä hinta ei ole este juomiselle. Kuntien vesiyhtiöiden tuottama juomavesi on puhdasta ja edullista.

Ekologiseksi ja ilmastoystävälliseksi hanaveden tekee muun muassa se, että sitä ei tarvitse erikseen kasvattaa, pakata ja kuljettaa kulkuneuvolla.

Vedentuotannon hiilijalanjälki on esimerkiksi pääkaupunkiseudulla vain noin 2 kgCO2 asukasta kohden vuodessa. Tämä vastaa noin 15 kilometrin autolla ajamista vuoden aikana.

Pääkaupunkiseudulla HSY haluaa haastaa pääkaupunkiseudun asukkaat juomaan hanavettä janoonsa. Sama haaste kannattaa levittää koko maahan.

Kuva: Scanstockphoto


Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Hyvä kylmälaite yksi ruokahävikkiä vähentävä tekijä

Nykyaikaisella kylmälaitteella ja tyhjiöintilaitteella pystyy vähentämään kodin ruokahävikkiä merkittävästi. Ruokahävikin vähentäminen on melko helppoa eikä vaadi keneltäkään suuria ponnistuksia. Panosta jatkossa ruokahävikin vähentämiseen ja säästät selvää rahaa.

Lue lisää

Kodinkoneiden paikka on internetissä

Kodinkoneiden automatiikkaa monipuolisine pilkonta-, kypsennys-, pesu- ja kuivausohjelmineen voi hyvin kutsua älykkääksi. Älykäs kodintekniikka alkaa kuitenkin tuntua nimensä veroiselta vasta silloin, kun koneet kytketään nettiin ja niitä hallitaan puhelimen tai tabletin kosketusnäytöltä.

Lue lisää

Koteja valaisevat jatkossa vain ledit

Ledilamppuja suositellaan jatkossa kaikkiin kodin valaisimiin. Muita lampputyyppejä ei kaupoissa juuri ole enää tarjollakaan. Lamppujen energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät syyskuun alussa ja sen myötä halogeenilamput poistuvat markkinoilta.

Lue lisää