Suomalainen hanavesi on edullinen, ekologinen ja erinomainen janojuoma

pe 1. kesäkuuta 2018 12.37.00Helteellä pitää muistaa juoda riittävästi. Hanavesi on terveellinen valinta eikä hinta ei ole este juomiselle. Kuntien vesiyhtiöiden tuottama juomavesi on puhdasta ja edullista.

Ekologiseksi ja ilmastoystävälliseksi hanaveden tekee muun muassa se, että sitä ei tarvitse erikseen kasvattaa, pakata ja kuljettaa kulkuneuvolla.

Vedentuotannon hiilijalanjälki on esimerkiksi pääkaupunkiseudulla vain noin 2 kgCO2 asukasta kohden vuodessa. Tämä vastaa noin 15 kilometrin autolla ajamista vuoden aikana.

Pääkaupunkiseudulla HSY haluaa haastaa pääkaupunkiseudun asukkaat juomaan hanavettä janoonsa. Sama haaste kannattaa levittää koko maahan.

Kuva: Scanstockphoto


Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Näin voit säästää lämmityksessä

Pienetkin arjen teot voivat auttaa säästämään energiaa ja rahaa. Ja kun hiilidioksidipäästöt vähenevät, myös ympäristö voi paremmin.

Lue lisää

Paristot ja akut ovat haluttua uusioraaka-ainetta

Paristokierrätyksen kauppakirettätyksen 10-vuotismerkkipäivää on syytä juhlia. Kymmenen vuoden aikana helposti saavutettavat keräyspisteet ovat lisänneet kierrätysintoa ja materiaalikierrätys kehittynyt huimasti.

Lue lisää

Omakotitalon syksyiset huoltovinkit

Omakotitalossa ja muussa pientalossa asuvan on hyvä tarkistaa kiinteistön kunto ennen pakkasia. Pienellä vaivalla vältytään jäätyneiden putkien, lämmityksen riittävyyden tai veden tulvimisen kaltaisilta ongelmilta.

Lue lisää