Säävarman verkon rakentaminen etenee

On vuosi 2011. Tapaninpäivänä ja sitä seuraavana Hannun päivänä eteläistä Suomea kohtaa myrsky, joka kaataa valtavan määrän puita. Metsätuhot ovat huomattavat ja hyvin pitkiä, yli viikon kestäneitä sähkökatkoja, on paljon.

Lue lisää

Ilmasto muuttuu – oletko valmis?

Maapallo lämpenee hurjaa vauhtia – erityisesti pohjoisilla leveysasteilla. Ilmastonmuutos on ollut pitkään ajankohtainen aihe ja ennusteet ilmaston muuttumisesta ovat jatkuvasti samansuuntaisia. Mitä talvellemme tapahtuu? Entä onko metsähakkuilla vaikutusta ilmastonmuutokseen?

Lue lisää

Osakkeenomistajat

Rovakairan osakkeiden vaihto arvo-osuuksiksi jatkuu.

Lue lisää

TOIMITUSJOHTAJAN katsaus

Rovakairan siirtämän sähkön määrä on ainakin tässä vaiheessa vuotta parin prosentin kasvussa. Muutama rankka ukonilma aiheutti kesän aikana ohimeneviä vaurioita verkkoon. Heinäkuussa Rovaniemen eteläpuolella oli rajuja tuulia – ehkä alueella pyöri trombi – joiden seurauksena puita kaatui ja verkkoa meni säpäleiksi.

Lue lisää

Näillä vinkeillä kylmä patteri lämpimäksi

Patteri kylmänä, vaikka termostaatti on täysin auki? Lämmitysjärjestelmä ei silti ole välttämättä viallinen. Syy voi olla ilma patterissa tai jumiutunut termostaattiventtiili.

Lue lisää

Pelaamiseen uutta potkua

Pelaaminen saa ensi vuonna uutta potkua, kun langattomat Oculus Quest -virtuaalilasit ja Microsoftin ja Googlen pilvipelit haastavat perinteisen konsolipelaamisen.

Lue lisää

Kausivaloilla tunnelmaa pimeyteen

Kausivalot tuovat mukavaa piristystä pimeään kauteen. Viimeistään nyt on taas aika kaivaa ne esiin. Ei kannata miettiä pelkkiä jouluvaloja, vaan laajemmin valojen tuomaa viihtyisyyttä. Nykyaikaiset koristevalot ovat energiatehokkaita, niiden energiankulutus on pieni. Käytä kausivalojen rinnalla myös oikeita kynttilöitä huomioiden niiden vaatimat turvallisuusvaatimukset.

Lue lisää