Tiedon tarve on loputon

Ihminen tunnetusti kestää hankalia tilanteita paremmin saadessaan tietoa poikkeuksellisen tilanteen syistä ja kestosta. Junien pysähdellessä raiteilleen tai lentojen viivästyessä matkustajat valittavat säännönmukaisesti tiedon puutetta. Vajavainenkin tieto on tyhjää parempi. Joskus kannattaisi kertoa, ettei ole uutta kerrottavaa.

Lue lisää

Sienet ovat porojen gurmeeta

Syksy on poroille ja poronhoitajille tapahtumarikasta aikaa. Metsät ovat vihdoin pullollaan sieniä, joita porot syövät lihottaakseen itsensä talvea varten. Porot kasaantuvat tokkiin ja poronhoitajilla on vuoden tilipussin aika. Vaikka syksy on poronhoidossa vuoden kohokohta, ei vuoden kierto ala suinkaan lehtien kellastuttua vaan jo muutamaa kuukautta aikaisemmin, kesällä.

Lue lisää

Energia-asenteet muutoksessa

Energia-asenteet ovat muutoksessa. Vesivoimaan ja ydinvoimaan suhtaudutaan aiempaa myönteisemmin.

Lue lisää

Valon festivaali

Sodankylän henki ja yötön yö tarjoavat ainutlaatuiset puitteet elokuvien katsomiselle. Voisi sanoa, että kylän kapasiteetti on täydessä käytössä festivaalien aikana, sillä majoitusmahdollisuuksia tarjoavat myös kyläläiset itse. Paikalle odotetaan jälleen reilusti 28 000 kävijää. Mikä saa elokuvien ystävät ympäri maailman matkustamaan Sodankylään?

Lue lisää

Valaistuksen syksy on ekologinen ja moni-ilmeinen

Syksyn valaistustrendeissä näkyvät ekologisuus ja kestävä kehitys. Valaistus suunnitellaan yhä useimmin koko kodin erilaisiin ja muuttuviin tarpeisiin. Myös vuorokaudenajat ja luonnonvalo huomioidaan.

Lue lisää

TTS Työtehoseura testasi neljä robotti-imuria: Kotiympäristössä suorituskyky vaihtelee

Työtehoseuran testaamat robotti-imurit olivat koeolosuhteissa melko tasavertaisia, mutta käytännön testeissä niiden suorituskyky vaihteli. Etenkin nurkkien, seinänvierustojen ja eripaksuisten mattojen imurointituloksissa oli laitekohtaisia eroja.

Lue lisää

Jumiutuneelle selälle rentoutusta kotihierontalaitteista

Jomottaako selkää, aristaa ja väsyttää? Mikään ei voita aitoa oikeaa hierojaa, mutta aina siihen ei ole mahdollisuutta.

Lue lisää