Toimitusjohtajan katsaus: Mikä maksaa?

Sähkön siirron hinnasta keskustellaan usein julkisuudessa. Siirtohintojen nousua vaikkapa kymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen verraten voi ihmetellä, jos hinnannousun taustoja ei mitenkään kerrota. Rovakairan keräämistä sähkön siirtomaksuista aika tasan puolet on veroja.

Lue lisää

Uuden teknologian avulla tavoitellaan varmuutta sähkönjakeluun

Rovakaira on tarttunut tykkylumen aiheuttamiin haasteisiin sähkönjakelussa. Tykkylumiongelmien ratkaisemiseksi on kehitelty teknologiaa, jonka avulla voidaan ennakoida vaurioita. Lisäksi uutta teknologiaa testataan sähkönsiirrossa.

Lue lisää

Säävarman verkon rakentaminen etenee

On vuosi 2011. Tapaninpäivänä ja sitä seuraavana Hannun päivänä eteläistä Suomea kohtaa myrsky, joka kaataa valtavan määrän puita. Metsätuhot ovat huomattavat ja hyvin pitkiä, yli viikon kestäneitä sähkökatkoja, on paljon.

Lue lisää

Ilmasto muuttuu – oletko valmis?

Maapallo lämpenee hurjaa vauhtia – erityisesti pohjoisilla leveysasteilla. Ilmastonmuutos on ollut pitkään ajankohtainen aihe ja ennusteet ilmaston muuttumisesta ovat jatkuvasti samansuuntaisia. Mitä talvellemme tapahtuu? Entä onko metsähakkuilla vaikutusta ilmastonmuutokseen?

Lue lisää

3D-television paluu?

OLED-televisioiden myynti kasvaa tänä vuonna jopa 30 prosenttia. Samalla yleistyvät 8k-hypertarkat televisiot. Kuuma kysymys on, koittaako pian lasittoman 3D-television aika?

Lue lisää

Kauppalista kunniaan

Ruokahävikin vähentäminen on ekoteko, joka tekee hyvää myös kukkarolle. Keinot ovat usein varsin yksinkertaisia.

Lue lisää

Luonnollinen energiajuoma valmistuu helposti

Väsyttääkö aamulla? Tuntuuko, että työpaikalla loppuu energinen ote kesken? Tai uuvuttaako ilta ennen kuin se on kunnolla edes alkanutkaan? Vitamiinivajetta voi torjua kotitekoisilla ja helposti mukaan otettavilla luonnon omilla energiajuomilla.

Lue lisää