Energia-asenteet muutoksessa

Energia-asenteet ovat muutoksessa. Vesivoimaan ja ydinvoimaan suhtaudutaan aiempaa myönteisemmin.

Lue lisää

Valon festivaali

Sodankylän henki ja yötön yö tarjoavat ainutlaatuiset puitteet elokuvien katsomiselle. Voisi sanoa, että kylän kapasiteetti on täydessä käytössä festivaalien aikana, sillä majoitusmahdollisuuksia tarjoavat myös kyläläiset itse. Paikalle odotetaan jälleen reilusti 28 000 kävijää. Mikä saa elokuvien ystävät ympäri maailman matkustamaan Sodankylään?

Lue lisää

Keskellä metsää on ystävällinen kylä

Keskellä Lappia, suunnilleen yhtä kaukana kaikista ympäröivistä tunturikeskuksista, sijaitsee sympaattinen lomakylä. Ihmiset tulevat sinne nauttimaan luonnon rauhasta ja hiljaisuudesta. He käyvät katsomassa teatteriesityksiä, maalauskursseilla tai kuuntelemassa musiikkia. Kieringin lomakylä tarjoaa tekemistä ja elämyksiä ympäri vuoden.

Lue lisää

Toimitusjohtajan katsaus: Mikä maksaa?

Sähkön siirron hinnasta keskustellaan usein julkisuudessa. Siirtohintojen nousua vaikkapa kymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen verraten voi ihmetellä, jos hinnannousun taustoja ei mitenkään kerrota. Rovakairan keräämistä sähkön siirtomaksuista aika tasan puolet on veroja.

Lue lisää

Kaikista marjoista ja hedelmistä voi tehdä mehua

Kaikista marjoista ja hedelmistä voi valmistaa mehua joko höyryttämällä tai keittämällä. Jos marjoja on paljon, höyrymehun valmistaminen on vaivattominta. Lue alta Marttojen ohjeet hedelmien ja marjojen käsittelyyn.

Lue lisää

Paahtohillossa maistuu kinuski

Kotimaiset omenat ovat joskus onnettomia rääpäleitä. Niiden kuoriminen ja keittäminen hilloksi ei aina innosta. Joskus taas pihalla kasvavat puut tuottavat niin suuren sadon, että kaikkia hedelmiä ei jaksaisi hyödyntää. Uunissa paistuva paahtohillo on kuitenkin suuri helpotus omenahillon ystäville.

Lue lisää

Pihoille kaivataan valoa

Pihan kulkureittien valaiseminen on kyselyn mukaan pihojen tärkein sähköistysaihe. Pihalle kaivataan myös pistorasioita kausivaloille sekä sähköisille työkaluille. Nyt on oikea aika suunnitella pihan sähköistyksen parantaminen ja toteuttaa se kesän aikana ennen syksyn pimeitä.

Lue lisää