Energia-asenteet muutoksessa

Energia-asenteet ovat muutoksessa. Vesivoimaan ja ydinvoimaan suhtaudutaan aiempaa myönteisemmin.

Lue lisää

Valon festivaali

Sodankylän henki ja yötön yö tarjoavat ainutlaatuiset puitteet elokuvien katsomiselle. Voisi sanoa, että kylän kapasiteetti on täydessä käytössä festivaalien aikana, sillä majoitusmahdollisuuksia tarjoavat myös kyläläiset itse. Paikalle odotetaan jälleen reilusti 28 000 kävijää. Mikä saa elokuvien ystävät ympäri maailman matkustamaan Sodankylään?

Lue lisää

Keskellä metsää on ystävällinen kylä

Keskellä Lappia, suunnilleen yhtä kaukana kaikista ympäröivistä tunturikeskuksista, sijaitsee sympaattinen lomakylä. Ihmiset tulevat sinne nauttimaan luonnon rauhasta ja hiljaisuudesta. He käyvät katsomassa teatteriesityksiä, maalauskursseilla tai kuuntelemassa musiikkia. Kieringin lomakylä tarjoaa tekemistä ja elämyksiä ympäri vuoden.

Lue lisää

Toimitusjohtajan katsaus: Mikä maksaa?

Sähkön siirron hinnasta keskustellaan usein julkisuudessa. Siirtohintojen nousua vaikkapa kymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen verraten voi ihmetellä, jos hinnannousun taustoja ei mitenkään kerrota. Rovakairan keräämistä sähkön siirtomaksuista aika tasan puolet on veroja.

Lue lisää

Pihoille kaivataan valoa

Pihan kulkureittien valaiseminen on kyselyn mukaan pihojen tärkein sähköistysaihe. Pihalle kaivataan myös pistorasioita kausivaloille sekä sähköisille työkaluille. Nyt on oikea aika suunnitella pihan sähköistyksen parantaminen ja toteuttaa se kesän aikana ennen syksyn pimeitä.

Lue lisää

Aika siirtyä jäähdyttelemään?

Moni asunto voi muuttua helteellä tukalan kuumaksi. Jäähdytys kannattaa tehdä tehokkaasti, mutta energiaa tuhlaamatta.

Lue lisää

Noin kahdella miljoonalla suomalaisella on kohonnut verenpaine: Verenpainemittari on kodin elintärkeä sähkölaite

Kärsitkö tietämättäsi kohonneesta verenpaineesta?

Lue lisää