Tiedon tarve on loputon

Ihminen tunnetusti kestää hankalia tilanteita paremmin saadessaan tietoa poikkeuksellisen tilanteen syistä ja kestosta. Junien pysähdellessä raiteilleen tai lentojen viivästyessä matkustajat valittavat säännönmukaisesti tiedon puutetta. Vajavainenkin tieto on tyhjää parempi. Joskus kannattaisi kertoa, ettei ole uutta kerrottavaa.

Lue lisää

Keskellä metsää on ystävällinen kylä

Keskellä Lappia, suunnilleen yhtä kaukana kaikista ympäröivistä tunturikeskuksista, sijaitsee sympaattinen lomakylä. Ihmiset tulevat sinne nauttimaan luonnon rauhasta ja hiljaisuudesta. He käyvät katsomassa teatteriesityksiä, maalauskursseilla tai kuuntelemassa musiikkia. Kieringin lomakylä tarjoaa tekemistä ja elämyksiä ympäri vuoden.

Lue lisää

Toimitusjohtajan katsaus: Mikä maksaa?

Sähkön siirron hinnasta keskustellaan usein julkisuudessa. Siirtohintojen nousua vaikkapa kymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen verraten voi ihmetellä, jos hinnannousun taustoja ei mitenkään kerrota. Rovakairan keräämistä sähkön siirtomaksuista aika tasan puolet on veroja.

Lue lisää

Uuden teknologian avulla tavoitellaan varmuutta sähkönjakeluun

Rovakaira on tarttunut tykkylumen aiheuttamiin haasteisiin sähkönjakelussa. Tykkylumiongelmien ratkaisemiseksi on kehitelty teknologiaa, jonka avulla voidaan ennakoida vaurioita. Lisäksi uutta teknologiaa testataan sähkönsiirrossa.

Lue lisää

Valaistuksen syksy on ekologinen ja moni-ilmeinen

Syksyn valaistustrendeissä näkyvät ekologisuus ja kestävä kehitys. Valaistus suunnitellaan yhä useimmin koko kodin erilaisiin ja muuttuviin tarpeisiin. Myös vuorokaudenajat ja luonnonvalo huomioidaan.

Lue lisää

TTS Työtehoseura testasi neljä robotti-imuria: Kotiympäristössä suorituskyky vaihtelee

Työtehoseuran testaamat robotti-imurit olivat koeolosuhteissa melko tasavertaisia, mutta käytännön testeissä niiden suorituskyky vaihteli. Etenkin nurkkien, seinänvierustojen ja eripaksuisten mattojen imurointituloksissa oli laitekohtaisia eroja.

Lue lisää

Jumiutuneelle selälle rentoutusta kotihierontalaitteista

Jomottaako selkää, aristaa ja väsyttää? Mikään ei voita aitoa oikeaa hierojaa, mutta aina siihen ei ole mahdollisuutta.

Lue lisää