Energiapolar ja Loiste yhdistävät sähkönmyynnin: Loiste Sähkönmyynti Oy on pohjoisesta ponnistava vahva valtakunnallinen toimija

27.11.2018, klo 16:09

energiapolar, energiapolarlapista, sähkö

Uusi yhtiömme - Loiste Sähkönmyynti - ponnistaa pohjoisesta ja
kasvaa 
jo nyt koko Suomessa. Loisteen tunnetun brändin ja
vahvan
markkina-aseman ansiosta yhtiö saa lentävän lähdön,
sanoo
Energiapolarin hallituksen puheenjohtaja Tapio Jalonen.

Kun Energiapolar ja Loiste päättivät lyödä hynttyyt yhteen, oli päällimmäisenä ajatuksena taata lappilaisille ja kainuulaisille asiakkaille kilpailukykyinen, vahva ja tulevaisuuteen katsova kumppani. Kumppani, jonka puntti ei hevin tutise kokonsa vuoksi. Uudella Loiste Sähkönmyynti -yhtiöllä on hartioita vähintään tuplasti se määrä mitä Energiapolarilla olisi yksistään. Toinen keskeinen ajatus oli koko Suomessa palveluihin ja kasvuun kykenevän toimijan luominen. Uusi myyntiyhtiö on Suomen viidenneksi suurin ja painii aiempaa huomattavasti vahvemmassa sarjassa myös tulevissa markkinamuutoksissa.

Hyvä asiakaskokemus on ollut Energiapolarille tärkeä painopiste ja kehittämisen kohde alusta saakka, ja niin on edelleenkin. Loistekin on satsannut asiakaspalveluun määrätietoisesti ja molempien yhtiöiden asiakkaista peräti kahdeksan kymmenestä suosittelee meitä.

Energiapolarin hallituksen puheenjohtaja Tapio Jalonen on mielissään yhteistyöstä. – Haluamme olla jatkossakin helposti lähestyttävä ja asiakkaitamme kuunteleva sähkön myyntiyhtiö, hän toteaa painokkaasti.

Sähkökaupan palveluiden siirtyminen verkkoon ja digitaalisiksi palveluiksi pakottaa kuitenkin miettimään asioita uudella tavalla. Asiakkaiden siirtyessä yhä enemmän verkkoon, pitää meidänkin tietysti sinne siirtyä. - Lapissa ja Kainuussa kehitys kulkee samaa latua kuin muuallakin Suomessa, sanoo Jalonen. Asiakkaat tulevat tulevaisuuden markkinoilla keskeisiksi toimijoiksi, asiakastarpeet tulevat eriytymään eli asiakkaat tarvitsevat yksilöllisempiä tuotteita ja palveluja.

Kuluttaja- ja yritysasiakkaiden asema säilyy muutoksessa vahvana. Kaikki sopimukset ja sopimusten ehdot siirtyvät sellaisenaan uudelle yhtiölle, ja asiakkaamme tulevat vielä saamaan muutoksesta tarkemmin kertovat asiakaskirjeet.

Uusi pohjoissuomalainen Loiste Sähkönmyynti Oy syntyy alkuvuonna 2019, kun Energiapolarin sähkönmyyntiliiketoiminta siirtyy uuteen yhtiöön eikä viranomaisten taholta ole nähty esteitä muutokselle. Alkuvaiheessa noin 200 000 asiakkaan yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto nousee yli 100 miljoonan euron.

Energiapolar on lappilaisten verkkoyhtiöiden kokonaan omistama myyntiyhtiö, joka saa liiketoiminnan vastineeksi uuden Loiste Sähkönmyynti Oy:n osakkeita. Lapin verkkoyhtiöt omistavat siten Energiapolarin kautta uuttakin myyntiyhtiötä.  Loiste-konsernin omistavat Kajaanin kaupunki ja Sotkamon kunta.


Loiste-konserni – saat aina enemmän kuin energiaa

Loiste-konserni on suomalainen energiayhtiö sadan vuoden kokemuksella. Vuonna 2017 Loisteen sähkönmyynnin liikevaihto oli noin 70 miljoonaa euroa. Loiste Sähköverkko Oy vastaa sähkön siirrosta sekä sähköverkon rakennuttamisesta, käytöstä ja kunnossapidosta Kainuun alueella. Loiste Lämpö Oy tarjoaa kaukolämpöä Kajaanissa.

 

Energiapolar LAPISTA.

Energiapolar Oy on ollut sähkömarkkinoiden edelläkävijä usean omistajan myyntiyhtiönä. Vuonna 2017 liikevaihto oli noin 40 miljoonaa euroa. Energiapolar on toiminut vuodesta 1995 lappilaisten omana sähkönmyyjänä. Yhtiön omistavat Rovakaira Oy, Napapiirin Energia ja Vesi Oy, Tornionlaakson Sähkö Oy, Koillis-Lapin Sähkö Oy, Muonion sähköosuuskunta, Enontekiön Sähkö Oy ja Pellon Sähkö Oy.Kuluttaja- ja yritysasiakkaiden asema säilyy muutoksessa vahvana. Kaikki sopimukset ja sopimusten ehdot siirtyvät sellaisenaan uudelle yhtiölle, ja asiakkaamme tulevat vielä saamaan muutoksesta tarkemmin kertovat asiakaskirjeet.

Energiapolarin lyhyt historia 1995-2018

Isommus-Energia Oy (nyk. Energiapolar) perustettiin vuonna 1995 aluksi keskinäiseksi sähkönhankintayhtiöksi juuri avautuneille yritysten vapaille sähkömarkkinoille. Sähkön myyntitoimintaa alettiin laajemmin käynnistää tammikuussa 1998, kun kuluttajillekin oli avautumassa mahdollisuus kilpailuttaa sähköenergiansa aprillipäivästä 1.4.1998 alkaen. Viisi vuotta myöhemmin vuonna 2003 päätettiin yhdistää Isommus-Energia Oy:n ja Kempeleessä toimivan Suomen Energiakauppa Oy:n sähkönmyynnit valtakunnalliseksi toiminnaksi. Järjestelyssä Fortumista tuli yhtiön suurin osakas, ja yhtiön nimi muutettiin Energiapolar Oy:ksi. Lappilainen revontuliteemainen Isommus-brändikuva jätettiin kuitenkin voimaan. Seuraava muutos tapahtui vuonna 2010, kun Oulun Seudun Sähkö halusi perustaa oman alueensa asiakkaille itsenäisen myyntiyhtiön. Samaan aikaan myös Fortum irtautui Energiapolarista ja vei Koillismaan asiakkuudet mennessään. Näin Energiapolar palasi takaisin aidosti lappilaiseksi toimijaksi. Tutkitusti luotettavaan brändikuvaan tehtiin pieni lappilaisuutta korostava lisäys – syntyi Energiapolar Lapista. Alkuvuonna 2019 sähkönmyynti yhdistetään Loiste-konsernin sähkönmyyntiin, ja syntyy uusi Loiste Sähkönmyynti Oy.


Teksti: Päivi Alaoja
Kuva: Samuli Saraste

 

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kaikista marjoista ja hedelmistä voi tehdä mehua

Kaikista marjoista ja hedelmistä voi valmistaa mehua joko höyryttämällä tai keittämällä. Jos marjoja on paljon, höyrymehun valmistaminen on vaivattominta. Lue alta Marttojen ohjeet hedelmien ja marjojen käsittelyyn.

Lue lisää

Paahtohillossa maistuu kinuski

Kotimaiset omenat ovat joskus onnettomia rääpäleitä. Niiden kuoriminen ja keittäminen hilloksi ei aina innosta. Joskus taas pihalla kasvavat puut tuottavat niin suuren sadon, että kaikkia hedelmiä ei jaksaisi hyödyntää. Uunissa paistuva paahtohillo on kuitenkin suuri helpotus omenahillon ystäville.

Lue lisää

Pihoille kaivataan valoa

Pihan kulkureittien valaiseminen on kyselyn mukaan pihojen tärkein sähköistysaihe. Pihalle kaivataan myös pistorasioita kausivaloille sekä sähköisille työkaluille. Nyt on oikea aika suunnitella pihan sähköistyksen parantaminen ja toteuttaa se kesän aikana ennen syksyn pimeitä.

Lue lisää