Hinnoittelu ennallaan, sähkön siirto halpenee

29.11.2019, klo 09:54

Julkaisimme marraskuun alussa tiedotteen konsernin sähkön siirron, kaukolämmön ja veden maksuista ensi vuodelle. Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n kaukolämmön hinta pysyy ennallaan vuonna 2020. Myös konserniin kuuluva Napapiirin Vesi Oy pitää veden hinnan vuoden 2019 tasolla. Sähkösiirto Rovaniemen Verkko Oy:n alueella sen sijaan halpenee.

Yksi keskeisimmistä tavoitteistamme on huolehtia asiakasmaksujen maltillisuudesta ja kilpailukyvystä, sillä niillä on merkittävä vaikutus kaupungin asukkaiden asumiskustannuksiin ja yritysten toimintaedellytyksiin. Pyrimme aina ensin löytämään omasta toiminnastamme operatiivisen toiminnan tehostamismahdollisuuksia.

Kustannustehokkuuden ja toimintavarmuuden perustana on tuotantolaitosten ja verkostojen häiriötön toimivuus vuoden jokaisena päivänä. Vastuulliseen omaisuudenhallintaan liittyy keskeisesti myös korvausinvestoinnit ikääntyneeseen verkostoon ja tuotantolaitoksiin. Meillä on aiempien vuosikymmenten aikana kertynyttä korjausvelkaa varsinkin vesijohtoverkostossa ja sen myötä on myös paineita hinnan nostolle tulevaisuudessa. Olemme aloittaneet määrätietoisen työn korjausvelan kiinni kuromiseksi ja investointimäärät on pystytty tuplaamaan yli 10 miljoonaan euroon vuosittain muutamassa vuodessa.    

 

Suomen edullisinta sähköä

Sähkönsiirrosta niin sanotun kantakaupungin alueella vastaa Rovaniemen Verkko. Yhtiö on hinnoittelultaan jo tällä hetkellä useammassa asiakasryhmässä Suomen halvin ja olemme laskemassa siirtohintaa edelleen vuodelle 2020. Rovaniemen Verkko jättää asiakkailtaan perimättä noin 700 000 €:n edestä perusmaksuja ensi vuoden aikana. Niistä kuukausista, joilta ei peritä vuonna 2020 perusmaksua, tiedotetaan asiakkaita ensi vuoden aikana tarkemmin. Asiakkaillemme tulee sähkönsiirron perusmaksun osalta säästöä vielä tämän vuoden puolella, sillä marraskuun 2019 perusmaksua ei peritä joulukuussa saapuvassa laskussa.

Sähkön siirron taustalla on toimintavarma ja tehokas jakeluverkko. Jakelukeskeytyksiä Rovaniemen Verkko Oy:n verkossa on vähän ja ne ovat lyhyitä. Lähes kaikki keskeytykset johtuvat kaupungin alueella tehtävien rakennustöiden yhteydessä sattuvista kaapelivaurioista. Tyyppisisin tapaus on, että rakennustöissä olevan kaivinkoneen kauha katkaisee sähkökaapelin. Sääilmiöistä johtuvat keskeytykset ovat hyvin harvinaisia, sillä suurin osa Rovaniemen Verkon sähköverkosta on maakaapeloitu. Vikojen aiheuttamien keskeytysten kesto asiakasta kohti, on ollut viimeisten viiden vuoden aikana keskimäärin alle kymmenen minuuttia vuodessa.

 

Viestinnän muutokset

Lappilaiset Energiapolarin omistajat päättivät kilpailukyvyn parantamiseksi yhdistää sähkönmyyntiliiketoiminnan kainuulaisen Loiste Oy:n kanssa tämän vuoden alkupuolella. Tämä oli samalla konkreettinen avaus ja askel maakunnallisten toimijoiden yhteistyölle. Samalla käynnistyi viestinnällinen muutos Energiapolarin ja myös meidän asiakkaillemme. Aiemmin yhdessä julkaistun Asiakaspolar-lehden tuottaminen loppui 2019 alussa.

Meillä on jatkossakin tarve kertoa toiminnastamme ja tavoittaa asiakkaamme mahdollisimman kattavasti eri kanavissa. Kohdistamme jatkossa viestintämme ja uutisemme vielä enemmän maakunnallisten ja paikallisten lehtien ja medioiden kautta, jotta tavoitamme paperiseen lehteen tottuneet asiakkaat. Viestinnän kohdentaminen paikallisen median kautta nopeuttaa viestintäämme ja tukee myös paremmin konsernin maakuntaan laajentunutta toimintaa ja maakunnassa olevien asiakkaiden tavoittamista.

Onnistunut asiakaskokemus on joukko pieniä ja suuria tekoja eri kanavissa ja medioissa, jotta asiakas kokee tulleensa huomioiduksi. Onnistunut viestintä on osa sitä.

 

Haluan kiittää kaikkia asiakaslehtemme lukijoita ja toivottaa Hyvää Joulua ja Menestystä Vuodelle 2020!


Kristian Gullsten
Toimitusjohtaja
Napapiirin Energia ja Vesi Oy


Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Tulkoon pakkaset!

Kotona ei kannata hytistä. Lämmitys- ja ilmastointilaitteiden oikea toiminta kannattaa varmistaa jo ennen paukkupakkasia.

Lue lisää

Hemmottele jalkoja kylvyllä

Kuumottaako, aristaako ja kiristääkö jalkoja? Rentouttava jalkakylpy ja säännöllinen rasvaus on jo hyvä alku jalkojen hoidolle. Kylpylaitteet ovat helppokäyttöisiä ja niiden aikana voi esimerkiksi katsoa televisiota tai kuunnella äänikirjoja.

Lue lisää

Älyuunien uusi uljas aika

Uuni ja liesi eivät ehkä ole kodin useimmin vaihdettavia sähkölaitteita. Kotikokille koittaa keittiössä varsin mukavat ajat, kun keittiöön saadaan esimerkiksi huikeat älyuuni-innovaatiot käyttöön.

Lue lisää