Hyödynnä pakkaset – sulata pakastin

17.11.2017, klo 11:02

Pakastimen energiatehokkuus kärsii laitteeseen muodostuvasta jäästä tai kuurasta. Pakastin kannattaakin sulattaa heti ensimmäisten pakkasten aikaan, heti kun pakastimessa olevat pakasteet voi viedä hetkeksi ulos tai parvekkeelle.

Pakastin kannattaa sulattaa vähintään kerran vuodessa, jopa kahdesti. Hyvät ajankohdat ovat talven ensimmäiset pakkaspäivät syksyllä ja viimeiset pakkaspäivät keväällä. Puhdas ja jäätön pakastin säästää sähköä.

Jos pakkasta on vähän, kannattaa ulos tai parvekkeelle vietävät pakasteet kääriä ulkona viileäksi jäähdytettyyn huopaan, jotta pakasteet eivät lämpene sulatuksen aikana.

Sulatusta voi halutessaan nopeuttaa laittamalla tyhjentämisen jälkeen pakastimen alahyllylle ison astian täynnä kuumaa vettä. Kun pakastimesta ovat kaikki jäät sulaneet, pyyhi pakastin kauttaaltaan puhtaaksi ja kuivaa se.

Ole huolellinen sulatuksen aikana, ettei pakastimesta pääse vettä lattialle. Pakastimen pohjan etuosassa on yleensä avattava vedenjuoksutin, jolla sulavan veden saa ohjattua esimerkiksi juoksuttimen nokan alle laitettuun astiaan. Älä jätä pakastinta sulamaan yksin.


Tarkasta oikea lämpötila

Kun pakastin on kuivattu ja pyyhitty, laita se päälle pakastusasentoon, jotta se viilenee mahdollisimman nopeasti. Kun pakastin on viilentynyt riittävästi, nosta pakasteet takaisin. Muista ottaa pakastuskytkin pois päältä, kun oikea lämpötila on saavutettu. Pakastuskytkin lisää pakastimen kulutusta jopa yli 50 prosenttia.

Säädä pakastin myös oikeaan lämpötilaan ja tarkasta termostaatin toiminta laittamalla pakastimen sisälle hetkeksi lämpömittari. Oikea pakastimen lämpötila on -18 astetta. Sähkönkulutus nousee ripeästi, jos pakastinta pidetään kylmempänä. 


Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Uudenlaisia kahvielämyksiä

Perinteinen suodatinkahvipaketti on saanut paljon haastajia. Myös välineissä riittää mistä valita.

Lue lisää

Kesän makua keskellä talvea

Erilaisia terveys- ja proteiinirahkoja on mukava ja helppo valmistaa itse. Vain blenderin tai sauvasekoittimen maaginen teho ja mainio rahka on valmista.

Lue lisää

Pataleipä on viikonlopun herkku

Tuore leipä aamulla tuo ylellisyyttä viikonlopun aamuihin. Pataleipä valmistuu helposti uunissa. Hienona lisänä viikonloppuaamuun tulvii kotiin tuoreen leivän vastustamaton tuoksu ja uunin lämpö hyväilee keittiössä. Pataleivän tekemisessä onnistuu jokainen. Kannattaa kokeilla.

Lue lisää