Kesä kolkuttaa jo ovella

25.04.2017, klo 15:59

Kesä alkaa olla jo pikkuhiljaa ovella, vaikka täällä meillä pohjoisessa lunta on vielä yllin kyllin.

Kesä alkaa olla jo pikkuhiljaa ovella, vaikka täällä meillä pohjoisessa lunta on vielä yllin kyllin. Maanantaina 24.4. lumen syvyys oli Kilpisjärvellä 125 cm ja Rovaniemelle 89 cm. Parhaimmat hiihtokelit taitavat olla takana, mutta vielä ehtii sivakoimaan kevätauringon alla. Kymmenkunta hiihtokeskusta pitää vielä rinteitä auki, joten vappuna vielä ehtii laskettelemaan. Auringon pehmentämät rinteet voivat kuitenkin houkutella porukkaa viettämään After Skitä.

Art, Balloons, Birthday, Bright

Vappua eli suomalaisen työn päivää vietetään 1.5. Vappu on työväen ja opiskelijoiden juhlapäivä, jolloin pirteissä tuoksuu kotitekoinen munkki ja sima. Talojen oviin on ripustettu ilmapallot ja serpentiinit. Rovaniemelläkin ensimmäiset jäätelökioskit perinteisesti ilmestyvät katukuvaan. Kun ilma on kohdalla, saattavat ensimmäiset jo avata grillauskaudenkin. Vapun jälkeen ajatukset menevät pikkuhiljaa kesän suunnittelemiseen. Toivotaan lumikinoksien pikaista häviämistä takapihoilta, jotta voidaan aloittaa istutusten suunnittelut sekä pohdinnat siitä, minkälaiset terassikalusteet ja kukat tänä vuonna laitettaisiin.

Sää todellakin alkaa vaihtua kesäisempään, näin ainakin toivomme joka vuosi. Ilmatieteenlaitoksen nettisivuilta voi nähdä erilaisia tilastoja säästä. Suomen keskimääräinen lämpötila huhtikuussa on 1,0 °C kun taas toukokuussa se on jo 7,4 °C. Viime vuonna Inarissa toukokuun keskilämpötila oli 8,6 °C ja Rovaniemellä 10,3 °C.

Aurinko on alkanut paistamaan ikkunoista sisään ja samalla mukavasti lämmittää koteja. Nyt on siis hyvä hetki taas säätää sisätilojen lämmitykset kuntoon. Mikäli haluat hyödyntää auringosta saatavan ilmaisen lämpöenergian, vedä verhot sivuun päiväksi. Lika ja pöly on hyvä pestä pois ikkunoista jo keväällä, niin saat täyden tehon valosta lämmitykseen.

Aurinkoista ja lämmintä kevään jatkoa kaikille!
Mirka Juujärvi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Tulkoon pakkaset!

Kotona ei kannata hytistä. Lämmitys- ja ilmastointilaitteiden oikea toiminta kannattaa varmistaa jo ennen paukkupakkasia.

Lue lisää

Hemmottele jalkoja kylvyllä

Kuumottaako, aristaako ja kiristääkö jalkoja? Rentouttava jalkakylpy ja säännöllinen rasvaus on jo hyvä alku jalkojen hoidolle. Kylpylaitteet ovat helppokäyttöisiä ja niiden aikana voi esimerkiksi katsoa televisiota tai kuunnella äänikirjoja.

Lue lisää

Älyuunien uusi uljas aika

Uuni ja liesi eivät ehkä ole kodin useimmin vaihdettavia sähkölaitteita. Kotikokille koittaa keittiössä varsin mukavat ajat, kun keittiöön saadaan esimerkiksi huikeat älyuuni-innovaatiot käyttöön.

Lue lisää