Lähemmäksi asiakasta

30.09.2015, klo 16:39

Tänä päivänä yrityksen yksi tärkeimmistä kilpailutekijöistä on hyvä asiakaspalvelu. Tuotteen ominaisuudet, toimitusvarmuus ja ympäristömyönteisyys eivät yksistään riitä tämän päivän kuluttajalle.

Jos tätä kilpailuvalttia haluaa käyttää hyväkseen, voivat kaikki työntekijät aina asentajasta toimistotyöntekijään tai yrityksen johtoon panostaa siihen omalta osaltaan. Meillä uudessa Napapiirin Energia ja Vesi- konsernissa kaikki työntekijät ovat asiakaspalvelutehtävässä olleessaan kontaktissa asiakkaaseen. Samassa roolissa ovat sopimuskumppanimme, oli kyseessä sitten strateginen kumppani tai yksittäiseen tehtävään valitun urakoitsijan aliurakoitsijan työntekijä. Itse asiassa kumppanimme kontakti asiakkaaseemme voi olla moneen vuoteen ainoa asiakkaan kokema palvelukokemus, jonka asiakkaamme kokee jos yhtiömme lähettämää energialaskua ei oteta huomioon.

Yhä enemmän asiakkaat asioivat netissä tai muissa yrityksen sähköisissä kanavissa. Otetaanpa esimerkiksi vaikka pankit. Viime vuosien aikana pankissa asiointi on muuttunut hyvin pitkälle nettiin. Suuresta ja nopeasta muutoksesta huolimatta pankkiala ennakoi, että digitalisaatio tulee edelleenkin muuttamaan asiointiamme pankissa. Pankkipalvelut ja suurimmaksi osaksi valtion asiakaspalvelut voi hoitaa netissä kätevästi siihen kellon aikaan, kun se itselle parhaiten sopii. En muistakaan koska olisin viimeksi käynyt asioimassa verotoimistossa. Digitalisaatio on vain yksi esimerkki yritysten viime vuosina muuttaneesta palvelusta, kokemuksena sen kaikki haluavat varmasti edelleen pitää hyvänä.

Myöhemmin tässä lehdessä on artikkeli kaukolämmön hinnoittelun muuttamisesta asiakkaiden tarpeita paremmin vastaavaksi. Tähän muutokset meidät ovat innoittaneet mm. meidän saamamme asiakaspalautteet. Asiakkaiden tarpeet kiinnostavat nyt ja jatkossa, sillä haluamme olla muussakin kontaktissa asiakkaaseemme, kuin pelkkänä laskun lähettäjänä kerran kuukaudessa. Artikkelin esimerkin lisäksi olemme kehittäneet sähkön ja kaukolämmön liittymävalikoimaa tuotteistamalla ne palveluiksi. Vastaavaa palvelua olemme kehittämässä myös vesiliiketoiminnassa.

Näillä toimilla olemme pyrkineet lähemmäksi sinua, hyvä asiakkaamme. Varmasti voimme vielä parantaa ja jatkaa lähentymistä. Kaipaatko energiayhtiöltä pankkien kaltaista asiakaspalvelua netissä? Vai onko sinulle luontevin tapaa hoitaa asiakkuuteen liittyvät kysymykset puhelinpalveluna tai henkilökohtaisella käynnillä asiakaspalvelussamme? Tapahtuipa asiointisi kanssamme sähköisen asioinnin kautta tai henkilökohtaisena palveluna, on varmaa, että asioinnin pitää olla helppoa ja palvelun laadukasta. Yksittäinen palvelu voi olla asiakkaalle moneen vuoteen ainut kontakti meihin, jonka vuoksi kokemuksen onnistuminen korostuu entisestään. Ensivaikutelma luo mielikuvan yrityksestä pitkälle tulevaisuuteen.

Kristian Gullsten
Toimitusjohtaja
Rovaniemen Verkko Oy

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Tulkoon pakkaset!

Kotona ei kannata hytistä. Lämmitys- ja ilmastointilaitteiden oikea toiminta kannattaa varmistaa jo ennen paukkupakkasia.

Lue lisää

Hemmottele jalkoja kylvyllä

Kuumottaako, aristaako ja kiristääkö jalkoja? Rentouttava jalkakylpy ja säännöllinen rasvaus on jo hyvä alku jalkojen hoidolle. Kylpylaitteet ovat helppokäyttöisiä ja niiden aikana voi esimerkiksi katsoa televisiota tai kuunnella äänikirjoja.

Lue lisää

Älyuunien uusi uljas aika

Uuni ja liesi eivät ehkä ole kodin useimmin vaihdettavia sähkölaitteita. Kotikokille koittaa keittiössä varsin mukavat ajat, kun keittiöön saadaan esimerkiksi huikeat älyuuni-innovaatiot käyttöön.

Lue lisää