Lapin taikaa ja positiivista energiaa

30.05.2018, klo 15:21

Tänä keväänä Lapin taikaa on jaettu monenmoisissa yleisötapahtumissa ympäri Suomea. Seuraavaksi suuntaamme Riihimäen kansainvälisille erämessuille. Erämessujen teema ”Suomalainen kaipaa luontoon” on meille lappilaisille itsestäänselvyys. Tähän teemaan on luontevaa liittyä lappilaisen luonnon taialla.

Vielä kuukausi sitten tuntui, ettei takapihan lumi taatusti sula vielä heinäkuussakaan. Muutama mukava vesisadepäivä ja hups, kaikki olikin yhtäkkiä tipotiessään. Lapin kesään sanotaan leikkisästi kuuluvan vain kaksi hellepäivää, ja tänä keväänä ne molemmat olivat jo toukokuun alussa, ja vieläpä tuplana. Siinäkö ne sitten olivat tämän kesän helteet?

Lapin kesä on toki paljon muuta kuin jatkuvaa lämpöä.

Vaikka kesämme on käytännössä muutamaa viikkoa lyhyempi kuin etelässä, on se niin kiihkeä ja hyvin kaunis. Paksun lumihangen puristuksesta päästessään luonto puhkeaa suorastaan räjähtäen kukkaan. Lapin luonto kasveineen ja eläimineen on kaikkinensa sanomattoman kaunis. Koivun silmut ja pikkuruiset lehdet tuovat uskon, että taas on yksi talvi voitettu.

Tuntuu hurjalta ajatella, että pieni noin 20 grammaa painava pääsky tekee jopa 10 000 kilometrin muuttomatkan eteläisestä Afrikasta tänne. Pikainen pesintä ja se lähtee pesueensa kanssa talvea pakoon ja takaisin Afrikkaan. Pikkulinnun muuttomatka saattaa kestää parikin kuukautta ja lentomatkaa voi kertyä jopa 500 kilometriä päivässä.

Suomalainen kaipaa luontoon

Tänä keväänä Lapin taikaa on jaettu monenmoisissa yleisötapahtumissa ympäri Suomea. Seuraavaksi suuntaamme Riihimäen kansainvälisille erämessuille. Erämessujen teema ”Suomalainen kaipaa luontoon” on meille lappilaisille itsestäänselvyys. Tähän teemaan on luontevaa liittyä lappilaisen luonnon taialla. Riihimäen Erämessut 6.-11.6. http://www.eramessut.fi/fi/

Heinäkuussa suomalaiset ja myös me suuntaamme Porin asuntomessuille. Messuteemana on ”Asuminen läpi ihmiselämän”. Sähkö, lämpö ja sähkösopimukset sopivat luontevasti tähänkin teemaan. Nähtäisiinkö messuilla? Porin asuntomessut 6.7.-5.8. http://asuntomessut.fi/

Lappi ei jätä ketään kylmäksi

Lappi puhuttelee jokaista eikä jätä kylmäksi ketään. Monille Lappi jää haaveiden kohteeksi, toisille se on jokavuotinen vaellus ja kolmansille hohtavat hanget hiihtolomalla. Tosiasia kuitenkin lienee se, että useimmat etelän ihmiset eivät ole milloinkaan käyneet Lapissa.

Heille Energiapolar ojentaa palan Lappia TV-mainoksellaan, jossa upean Saana-tunturin silhuetti näyttelee pääosaa. Lapissakin osataan nämä sähkösopimushommat ja myös meiltä saa edullisia sähkösopimuksia ja houkuttelevia etuja. Olemme luotettava lappilainen yritys, jonka asiakastyytyväisyys on huippuluokkaa.

Leppoisaa kesää, nähdään messuilla!

Päivi Alaoja

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Pihoille kaivataan valoa

Pihan kulkureittien valaiseminen on kyselyn mukaan pihojen tärkein sähköistysaihe. Pihalle kaivataan myös pistorasioita kausivaloille sekä sähköisille työkaluille. Nyt on oikea aika suunnitella pihan sähköistyksen parantaminen ja toteuttaa se kesän aikana ennen syksyn pimeitä.

Lue lisää

Aika siirtyä jäähdyttelemään?

Moni asunto voi muuttua helteellä tukalan kuumaksi. Jäähdytys kannattaa tehdä tehokkaasti, mutta energiaa tuhlaamatta.

Lue lisää

Noin kahdella miljoonalla suomalaisella on kohonnut verenpaine: Verenpainemittari on kodin elintärkeä sähkölaite

Kärsitkö tietämättäsi kohonneesta verenpaineesta?

Lue lisää