Suunnittele energiaremonttisi talvella

26.02.2018, klo 07:59

Juuri nyt pakkasten aikaan on paras aika alkaa suunnitella kodin energiaremonttia. Kylmänä aikana on paljon helpompi huomata lämpövuodot kuin kesällä.

Menepä vaikka ulos ja katso tippuuko talosi räystäiltä jääpuikkoja pakkasella. Jääpuikot pakkasella on varma merkki siitä, että yläpohja kaipaa lisää lämpöeristettä. Remontti on takuulla kannattava, sillä hataran katon kautta karkaa paljon kallista energiaa. Energianeuvojamme kertoo tarkemmin räystään jääpuikoista ja muista energiavuodoista.

Pientuotantosopimus on järkevä

Aurinkosähköjärjestelmien määrä Lapissa on tuplaantunut vuoden aikana. Systeemi onkin parhaimmillaan silloin, kun se on oikein mitoitettu ja tuotannon pystyy hyödyntämään omassa käytössä. Aina se ei kuitenkaan täysin onnistu, ja siksi on hyvin järkevää tehdä pientuotannon ostosopimus Energiapolarin kanssa. Ostosopimus varmentaa, että pientuottajan verkkoon tuottama sähköenergia mitataan ja hyvitetään laskulla asianmukaisesti. Ja mikä parasta, tuottaja saa sähkön pörssihintaan sidotun korvauksen tuotannostaan.

Sähköpakettisopimus uusinta uutta

Muistatko vielä, miten iso poru syntyi, kun muutama vuosi sitten energiayhtiöt luopuivat tasaeräisestä arviolaskutuksesta. Muutoksen taustallahan oli EU:ssa sovittu vaatimus lisätä asiakkaan tietämystä omasta kulutuksestaan ja lisätä hänen vaikutusmahdollisuuksiaan oman energiankäytön vähentämiseen. Kaikkien suomalaisten kotitalouksien ja muiden sähkönkäyttöpaikkojen sähkömittarit vaihdettiin uusiin tuntirekisteröiviin ja etäluettaviin mittareihin. Kulutustietojen automaattinen etäluku päivittäin suoraan palvelujärjestelmiin on mahdollistanut sen, että laskut perustuvat todenmukaiseen käyttöön.

Energiapolar tuo nyt kuitenkin tasaerät takaisin maksamiseen nykyaikaisessa muodossa. Kyse on uudentyyppisistä sähkösopimuksista – sähköpaketeista, joiden kiinteä kuukausimaksu on vakio. Euromääräisen kuukausimaksun lisäksi asiakkaalle ei tule sähkön myyntisopimuksen tiimoilta muita maksuja mikäli paketin sisältämä kulutusmäärä ei ylity. Sähköpaketteja on monen kokoisille kodeille kerrostaloasunnoista aina omakotitaloihin saakka. Sähköpaketeista ja muista sopimuksistamme kerromme lisää täällä.

 

Toivotamme Sinulle aurinkoista kevättä!


Päivi Alaoja
paivi.alaoja@energiapolar.fi

Ps. Energiapolarin uudet nettisivut avattiin aivan äskettäin. Kannattaa tutustua ja olisimme iloisia myös palautteestanne!


Hyödylliset linkit:

Kulutustiedot ja online-palvelu www.energiapolar.fi/online
Aurinkopaneeliyhteistyö www.energiapolar.fi/aurinkopaneelit
Turvallisuuspalvelut www.energiapolar.fi/verisure
Asiakaspolar – sähköinen lehti www.asiakaspolar.fi
Energianeuvontapalvelut www.lapinenergianeuvonta.fi


Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Valaistuksen syksy on ekologinen ja moni-ilmeinen

Syksyn valaistustrendeissä näkyvät ekologisuus ja kestävä kehitys. Valaistus suunnitellaan yhä useimmin koko kodin erilaisiin ja muuttuviin tarpeisiin. Myös vuorokaudenajat ja luonnonvalo huomioidaan.

Lue lisää

TTS Työtehoseura testasi neljä robotti-imuria: Kotiympäristössä suorituskyky vaihtelee

Työtehoseuran testaamat robotti-imurit olivat koeolosuhteissa melko tasavertaisia, mutta käytännön testeissä niiden suorituskyky vaihteli. Etenkin nurkkien, seinänvierustojen ja eripaksuisten mattojen imurointituloksissa oli laitekohtaisia eroja.

Lue lisää

Jumiutuneelle selälle rentoutusta kotihierontalaitteista

Jomottaako selkää, aristaa ja väsyttää? Mikään ei voita aitoa oikeaa hierojaa, mutta aina siihen ei ole mahdollisuutta.

Lue lisää