Syksyä kohti mennään

28.09.2017, klo 13:30

Syksy on jo edennyt pitkälle, vaikka hetki sitten oli kevät. Mihin se kesä meni vai oliko tänä vuonna kesää ollenkaan?

Kuluvan vuoden osalta kesää on odoteltu ja säätiedotuksissa onkin toistuvasti luvattu kesän vielä tulevan. Lämpötiloja tarkasteltaessa kesän kuukaudet ovat olleetkin huomattavasti keskiarvoa kylmempiä. Kalenteria katsoessa kesää ei kuitenkaan tälle vuodelle enää tule, koska syyspäivän tasaus oli 23.9 ja syksy on tämän myötä virallisesti alkanut.
Ilman kylmenemisen ja valon väheneminen tuo tullessa luontoon ruskaloiston. Nyt onkin hyvä hetki lähteä luontoon ihailemaan aitiopaikalle tätä luonnon taideteosta.
Ruskan myötä puut ja kasvit valmistautuvat pitkään talveen. Kuten kasvitkin varautuvat pitkään kylmään talveen on samalla tavalla hyvä valmistella kiinteistöt pitkään talveen ja tulevaan lämmityskauteen.
Ennen lämmityskauden alkamista on syytä tarkastaa tulisijat, lämmitys- ja ilmastointijärjestelmien toiminta. Lisäksi on syytä tarkastaa kiinteistö ulkopuolelta puhdistaen rännit ja salaojat, jotta tulevan keväänä sulamisvedet pääsevät pois tontilta.

Hyvää ja energistä syksyn jatkoa!

Joni Hemmilä, Verkot -liiketoiminnan johtaja, Napapiirin Energia ja Vesi Oy

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Uudenlaisia kahvielämyksiä

Perinteinen suodatinkahvipaketti on saanut paljon haastajia. Myös välineissä riittää mistä valita.

Lue lisää

Kesän makua keskellä talvea

Erilaisia terveys- ja proteiinirahkoja on mukava ja helppo valmistaa itse. Vain blenderin tai sauvasekoittimen maaginen teho ja mainio rahka on valmista.

Lue lisää

Pataleipä on viikonlopun herkku

Tuore leipä aamulla tuo ylellisyyttä viikonlopun aamuihin. Pataleipä valmistuu helposti uunissa. Hienona lisänä viikonloppuaamuun tulvii kotiin tuoreen leivän vastustamaton tuoksu ja uunin lämpö hyväilee keittiössä. Pataleivän tekemisessä onnistuu jokainen. Kannattaa kokeilla.

Lue lisää