Syksyä kohti mennään

28.09.2017, klo 13:30

Syksy on jo edennyt pitkälle, vaikka hetki sitten oli kevät. Mihin se kesä meni vai oliko tänä vuonna kesää ollenkaan?

Kuluvan vuoden osalta kesää on odoteltu ja säätiedotuksissa onkin toistuvasti luvattu kesän vielä tulevan. Lämpötiloja tarkasteltaessa kesän kuukaudet ovat olleetkin huomattavasti keskiarvoa kylmempiä. Kalenteria katsoessa kesää ei kuitenkaan tälle vuodelle enää tule, koska syyspäivän tasaus oli 23.9 ja syksy on tämän myötä virallisesti alkanut.
Ilman kylmenemisen ja valon väheneminen tuo tullessa luontoon ruskaloiston. Nyt onkin hyvä hetki lähteä luontoon ihailemaan aitiopaikalle tätä luonnon taideteosta.
Ruskan myötä puut ja kasvit valmistautuvat pitkään talveen. Kuten kasvitkin varautuvat pitkään kylmään talveen on samalla tavalla hyvä valmistella kiinteistöt pitkään talveen ja tulevaan lämmityskauteen.
Ennen lämmityskauden alkamista on syytä tarkastaa tulisijat, lämmitys- ja ilmastointijärjestelmien toiminta. Lisäksi on syytä tarkastaa kiinteistö ulkopuolelta puhdistaen rännit ja salaojat, jotta tulevan keväänä sulamisvedet pääsevät pois tontilta.

Hyvää ja energistä syksyn jatkoa!

Joni Hemmilä, Verkot -liiketoiminnan johtaja, Napapiirin Energia ja Vesi Oy

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Valaistuksen syksy on ekologinen ja moni-ilmeinen

Syksyn valaistustrendeissä näkyvät ekologisuus ja kestävä kehitys. Valaistus suunnitellaan yhä useimmin koko kodin erilaisiin ja muuttuviin tarpeisiin. Myös vuorokaudenajat ja luonnonvalo huomioidaan.

Lue lisää

TTS Työtehoseura testasi neljä robotti-imuria: Kotiympäristössä suorituskyky vaihtelee

Työtehoseuran testaamat robotti-imurit olivat koeolosuhteissa melko tasavertaisia, mutta käytännön testeissä niiden suorituskyky vaihteli. Etenkin nurkkien, seinänvierustojen ja eripaksuisten mattojen imurointituloksissa oli laitekohtaisia eroja.

Lue lisää

Jumiutuneelle selälle rentoutusta kotihierontalaitteista

Jomottaako selkää, aristaa ja väsyttää? Mikään ei voita aitoa oikeaa hierojaa, mutta aina siihen ei ole mahdollisuutta.

Lue lisää