Syksyä kohti mennään

28.09.2017, klo 13:30

Syksy on jo edennyt pitkälle, vaikka hetki sitten oli kevät. Mihin se kesä meni vai oliko tänä vuonna kesää ollenkaan?

Kuluvan vuoden osalta kesää on odoteltu ja säätiedotuksissa onkin toistuvasti luvattu kesän vielä tulevan. Lämpötiloja tarkasteltaessa kesän kuukaudet ovat olleetkin huomattavasti keskiarvoa kylmempiä. Kalenteria katsoessa kesää ei kuitenkaan tälle vuodelle enää tule, koska syyspäivän tasaus oli 23.9 ja syksy on tämän myötä virallisesti alkanut.
Ilman kylmenemisen ja valon väheneminen tuo tullessa luontoon ruskaloiston. Nyt onkin hyvä hetki lähteä luontoon ihailemaan aitiopaikalle tätä luonnon taideteosta.
Ruskan myötä puut ja kasvit valmistautuvat pitkään talveen. Kuten kasvitkin varautuvat pitkään kylmään talveen on samalla tavalla hyvä valmistella kiinteistöt pitkään talveen ja tulevaan lämmityskauteen.
Ennen lämmityskauden alkamista on syytä tarkastaa tulisijat, lämmitys- ja ilmastointijärjestelmien toiminta. Lisäksi on syytä tarkastaa kiinteistö ulkopuolelta puhdistaen rännit ja salaojat, jotta tulevan keväänä sulamisvedet pääsevät pois tontilta.

Hyvää ja energistä syksyn jatkoa!

Joni Hemmilä, Verkot -liiketoiminnan johtaja, Napapiirin Energia ja Vesi Oy

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Pihoille kaivataan valoa

Pihan kulkureittien valaiseminen on kyselyn mukaan pihojen tärkein sähköistysaihe. Pihalle kaivataan myös pistorasioita kausivaloille sekä sähköisille työkaluille. Nyt on oikea aika suunnitella pihan sähköistyksen parantaminen ja toteuttaa se kesän aikana ennen syksyn pimeitä.

Lue lisää

Aika siirtyä jäähdyttelemään?

Moni asunto voi muuttua helteellä tukalan kuumaksi. Jäähdytys kannattaa tehdä tehokkaasti, mutta energiaa tuhlaamatta.

Lue lisää

Noin kahdella miljoonalla suomalaisella on kohonnut verenpaine: Verenpainemittari on kodin elintärkeä sähkölaite

Kärsitkö tietämättäsi kohonneesta verenpaineesta?

Lue lisää