Valokuitu omakotitaloon – Aidosti nopea laajakaista

28.11.2019, klo 14:24

Valokuitu on nopein ja luotettavin tapa hankkia internetyhteys omakotitaloon. Valokuitua pitkin äänen, datan ja videoiden tiedonsiirtonopeus omakotitalokiinteistöön jopa 1 000 megabittiä sekunnissa. Ero on huima verrattuna 3G- ja 4G-laajakaistojen 5–15 megabittiin sekunnissa.Suuren tiedonsiirtokykynsä ja nykyaikaisen teknologiansa ansiosta valokuitunetti on ylivoimainen tapa toteuttaa internetyhteys. Saat aidosti nopean ja häiriöttömän internet-yhteyden useille laitteille samaan aikaan, jolloin esimerkiksi verkkopelaaminen ja suoratoistopalveluiden käyttö on sujuvaa. Muut laajakaistayhteydet kuten kuparikaapeleissa kulkevat ADSL-laajakaistat ja radioaalloilla kulkevat mobiiliyhteydet ovat alttiita häiriöille, joita aiheutuu mm. käyttäjäruuhkista ja laitteiden laadusta. Lisäksi mobiililaajakaistojen avulla maksiminopeuksiin päästään harvoin, ja niiden laatu riippuu paikallisista olosuhteista.

 

Valokuituliittymän hinta

Valokuituliittymän kustannukset koostuvat valokuitukaapelin kaivamisesta maahan ja pihatontille, kaivuujälkien korjauksesta sekä kotiin tulevasta päätelaitteesta ja sen asennuksesta. Paras aika valokuitulaajakaistan hankkimiselle on, kun asuinalueelle rakennetaan valokuituverkkoa. Kysyntä ohjaa mille alueille verkko seuraavaksi rakennetaan. Siksi on hyvä ilmoittaa Nevelle kiinnostuksesta valokuituyhteyttä kohtaan, vaikka alueella ei vielä olisikaan toimivaa valokuituverkkoa.

Liittymismaksun jälkeen valokuitulaajakaistasta maksetaan kuukausihintaa, joka perustuu valittuun laajakaistapakettiin. Tarjolla on vaihtoehtoja, joissa tieto liikkuu paketin mukaan 250–1000 Mb/s. nopeuksilla. Valokuituliittymän oheen on mahdollista hankkia myös kaapelitelevisiopalvelun, viihdekanavia ja muita lisäpalveluita.

 

Miten hankin valokuitunetin omakotitaloon?

Kun olet kiinnostunut aidosti nopeasta tietoliikenne yhteydestä, selvitä, onko alueellasi valmista valokuituverkkoa tai onko sellainen suunnitelmissa rakentaa. Kun valokuituliittymästä on tehty sopimus, kiinteistösi kytketään lähimpään valokuituverkon liityntäpisteeseen rakentamiskauden aikana. Kytkentä on kiinteistökohtainen. Kaapeli tulee maan alle noin 40 sentin syvyyteen. Kaapelin läpivienti sisälle taloon tehdään huomaamattomasti ja hyödynnetään olemassa olevia putkituksia. Sisälle asennetaan päätelaite, jonka voi yhdistää langattomaan reitittimeen. Neven asentaja asentaa liittymän käyttövalmiiksi.

On runsaasti kiinteistöjä, joiden rajalle valokuituyhteys jo saapuu. Monesti loppumatka sisälle kulkee kuitenkin kuparikaapelia pitkin, mikä heikentää yhteyden laatua. Tällaisessa tapauksessa nopea ja luotettava laajakaistayhteys on lähempänä kuin uskotkaan.

 

Valokuituliittymä on järkevä sijoitus

Valokuituverkko perustuu nykyaikaiseen teknologiaan, jonka uskotaan kestävän vähintään 50 vuotta. Pitkäikäisyyden ja ylivoimaisen tiedonsiirtokykynsä vuoksi omakotitaloon vedetty valokuitu nostaa kodin arvoa.

• Valokuituyhteys tarjoaa koko perheelle häiriöttömän pääsyn verkkoon – aina luvatulla nopeudella.

• Valokuitunettiä ei jaeta muiden käyttäjien kanssa, kuten mobiililaajakaistaa, vaan se on rajattu ainoastaan oman perheen käyttöön.

• Valokuituyhteyden laatuun käyttäjien ja laitteiden määrä ei vaikuta.

• Valokuitu on pitkäikäinen valinta

• Valokuituyhteyden avulla nautit viihde- ja pelipalveluiden lisäksi älykodin ominaisuuksista, etäterveydenhuollosta sekä sujuvasta etätyönteosta.

 

Valokuituverkon saatavuusaluetta Rovaniemellä voit tiedustella Napapiirin kuituverkkojen myyntipisteeltä Revontulessa tai puhelinpalvelustamme numerosta 016 331 6500.

Neve Lisätiedot:

Yhteystiedot: myynti@neve.fi, puhelimitse 016 331 6500, Myyntipiste Revontulen kauppakeskuksen 1. kerros ja www.neve.fiKommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Tulkoon pakkaset!

Kotona ei kannata hytistä. Lämmitys- ja ilmastointilaitteiden oikea toiminta kannattaa varmistaa jo ennen paukkupakkasia.

Lue lisää

Hemmottele jalkoja kylvyllä

Kuumottaako, aristaako ja kiristääkö jalkoja? Rentouttava jalkakylpy ja säännöllinen rasvaus on jo hyvä alku jalkojen hoidolle. Kylpylaitteet ovat helppokäyttöisiä ja niiden aikana voi esimerkiksi katsoa televisiota tai kuunnella äänikirjoja.

Lue lisää

Älyuunien uusi uljas aika

Uuni ja liesi eivät ehkä ole kodin useimmin vaihdettavia sähkölaitteita. Kotikokille koittaa keittiössä varsin mukavat ajat, kun keittiöön saadaan esimerkiksi huikeat älyuuni-innovaatiot käyttöön.

Lue lisää